Noise in Xgen grass using Arnold render - image sequence - Maya 2018


#1

Hi guys, I’m pretty new to the Arnold renderer as well as Maya 2018 (still using Maya 2014 with Mental Ray). I needed to create a grass scene which is why I switched to Maya 2018 to be able to use Xgen, rendered with Arnold.

I used this tutorial to create the grass: https://youtu.be/sbyWICEQZ74

//youtu.be/sbyWICEQZ74

I rendered an image sequence of the scene using the “Render Sequence” option. When I tested my scene it looked pretty good rendering stand alone frames. The problem occur when I rendered an image sequence. There is a lot of flickering noise in the Xgen grass as well as a “blue square” that pop in the middle of the rendered scene around 0:04 seconds. Here’s the scene in question: https://youtu.be/9rD6B_ucjR4

//youtu.be/9rD6B_ucjR4

I’m currently using 2 area lights in the scene as well as a white sphere around the scene that bounce the light.

I didn’t changed any settings of the lights except the exposure:
light 1 exposure: 19.00
light 2 exposure: 16.00

Didn’t changed anything in the original render settings as well, here’s what it looks like:

I also got these warning to every rendered frames:

E:/EVO/Animatic/3D/evo_3d_animatic/images/act_03/act_03_sc_200/masterLayer_v03/act_03_sc_200_masterLayer_v03.0177.png

Warning: [xgen] Batch mode tests failed! proceeding with Xgeneration… using live scene data

Warning: [xgen] Batch mode tests failed! proceeding with Xgeneration… using live scene data

Warning: [xgen] Batch mode tests failed! proceeding with Xgeneration… using live scene data

Warning: [xgen] Batch mode tests failed! proceeding with Xgeneration… using live scene data

Warning: [xgen] Batch mode tests failed! proceeding with Xgeneration… using live scene data

Warning: grassHill01Shape: could not read ARRAY parameter “time_samples”

Warning: grassHill01Shape@proc1: could not read ARRAY parameter “time_samples”

Warning: grassHill01Shape@proc2: could not read ARRAY parameter “time_samples”

Warning: grassHill01Shape@proc3: could not read ARRAY parameter “time_samples”

Warning: grassHill01Shape@proc4: could not read ARRAY parameter “time_samples”

[mtoa] Rendering Frame: 178 (178/180) Camera: HR_T_cam_shake_01 Layer: masterLayer

If you guys have any clue of what cause that noise/flickering and the “blue square”, let me know!
Thanks a lot in advance!

Using Windows 10