CGTalk > Software > Compositing Software > The Foundry Nuke
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-25-2010, 07:14 AM   #1
ftaswin
tick tick tick
 
ftaswin's Avatar
portfolio
ft
3d
Sydney, Australia
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 766
wildcard string to change path on read node etc?

Hi all,

is there any easy way for me to change my newly updated passes by just changing A string on A node that feed through all my read nodes and update?

Pretty simple logic. I just dont know how to do it :P

Thank you.

Ft
__________________

 
Old 02-26-2010, 11:38 AM   #2
kag122
PRO
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 177
Hi Ferry,

Nuke already has this built in.

Select the read node.
Hold alt and press arrow up or down.

As long as your versions are all named the same it should work.
 
Old 02-26-2010, 11:39 AM   #3
Halford
I see what cannot be
 
Halford's Avatar
portfolio
Francesco Rossi
Littl'boxes - atelier numerique
Bruxelles, Belgium
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 424
Send a message via MSN to Halford
You have multiple option.

1) you could open your nuke file with notepad and do a search-replace action.

2)you can set an environment variable with "setenv" in order to make a certain variable be associated with among other things, a path on your computer, then in nuke you use "getenv" in a read node something like this:

[envget MY_SHOT]/beauty/filename.jpg.

where MY_SHOT is a predefined environment variable (created with setenv) pointing to let's say:
"C:/projects/current/shot001"

Hal.
__________________
Of all the things I've lost,
I miss my mind the most.
 
Old 02-26-2010, 03:27 PM   #4
Kai01W
Expert
 
Kai01W's Avatar
portfolio
kai.w
Compositor
London, United Kingdom
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 778
you can also create a NoOp node give it a name like CG_control or something. and create some text input knob and reference it with:
[value CG_control.variable]
I think it makes sense to first "assemble" the path in your control (in maybe another text_input knob which you can hide and then just reference that and add the cg pass name in the read node instead of always have these massive strings in your read node path.
Another thing to consider is to wire the first and last frame to your global settings.

-k
 
Old 03-01-2010, 06:57 AM   #5
ftaswin
tick tick tick
 
ftaswin's Avatar
portfolio
ft
3d
Sydney, Australia
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 766
Quote:
Originally Posted by kag122
Hi Ferry,

Nuke already has this built in.

Select the read node.
Hold alt and press arrow up or down.

As long as your versions are all named the same it should work.


That's awesome!! Thanks for sharing...

If only there is a way to customize that because a lot of places (like ours) uses major and minor versions like "v01_03". At the moment I can only change the major versions.... Or is there another trick???


Ft
__________________

 
Old 03-01-2010, 06:57 AM   #6
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,480
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:02 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.