Weird effect when projecting a normal map

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10 October 2009   #1
Weird effect when projecting a normal map

hi,

i modelled a base mesh of a hand in maya. i exported it as an .obj and imported it in zbrush.
i didn't work with UV's in Maya, i only modelled it, exported it, imported in zbrush. after tweaking in zbrush, it looks like this (not finished, i will work on the fingernails later):




Just for testing, i switched to the lowest resolution, created a Normal Map (Zmapper -> create Normal Map) and exported the texture as a .bmp (Resolution 2048). I also exported the mesh (while in the lowest resolution) as an .obj. I imported the mesh to Maya, added a blinn shader to it and loaded the texture as a bump. I also smoothed the mesh then with 2 divisions. this is what it looks like in maya:



So, tell me what went wrong? I guess it has something to do with UV's....^^
 
Old 10 October 2009   #2
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:25 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.