using ~ in an object name

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04 April 2009   #1
using ~ in an object name

I need be able to use ~ in an object name but Maya won't allow it. I'm looking for the script for the "rename" procedure so I can change it to allow for this character but can't seem to find it. If anyone knows where it's located or knows of a workaround please let me know. Thanks!
__________________
http://www.jacobschieck.com
 
Old 04 April 2009   #2
someone else may correct me if I am wrong but I believe node names may only use ASCII characters so you cant use "~" . The rename command is not contained within a script file, this is coded in maya and can not be changed.
__________________
- elenerville
 
Old 04 April 2009   #3
Yep, ~ characters are illegal for Maya names.

Perhaps as a way of working around the issue, you could put in a temporary token that is legal like perhaps 3 underscores: "___" and then at time of export or import you can replace that back with your tilde (~). Not sure if that will work for your workflow, but if you could let us know a bit more about why you need the ~ character in the name, that would probably help.
 
Old 04 April 2009   #4
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 07:07 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.