MotionBuilder + Rigging + Lightwave = Futility/Insanity. Hahaha!

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07 July 2003   #1
MotionBuilder + Rigging + Lightwave = Futility/Insanity. Hahaha!

Mwuhahahaha! I've done this over and over... So many times that instead of pulling my hair out I can't help but laugh histarically at my own futility!

And so I come to you for help.

I have my character... I got all his bones set up so Kaydara MotionBuilder will accept it and set it up real quick, and MotionBuilder did what it was supposed to do. I go move the IK effector on my right arm up and down and all is well... but when I move my IK effector on my left arm... all bone/mesh relations seem to end at my LeftArm bone.
(Left_Parent_Bone->LeftShoulder->LeftArm->LeftArmRoll->LeftForeArm->LeftForeArmRoll->LeftHand)

So I figured... maybe my mesh or skeleton isn't symmetrical. So I cut half of my mesh and mirrored one half to the other side on the X axis. All is good. I cut my legs and arms off one side of the X axis and mirror it onto another. That should therefore be symmetrical. I take my mirror weights plugin and mirror the weights from one side to another, so all the weightmaps are good. It still does the same thing. So I did it again. Same thing. Again. Same. Again Same. Mwuhahahaha! And repeat that cycle about 10 times. Now I figure it must be the weightmaps. So I delete half my mesh and ALL the weightmaps and redo everything.

And after the dust settled... the same thing.

Here's the LWO file, the LWS file, and the FBX file (for Kaydara MotionBuilder.)

I beg of your help... I've done all I know how to do at this point.

http://milkman.Christianmp3.org/Argh!-2 (Redoing Maps).lwo

http://milkman.Christianmp3.org/1-5.lws


http://milkman.Christianmp3.org/1-5.fbx

Thanks!
 
Old 07 July 2003   #2
This is just guess, and probably wrong, but, shouldn't your skeleton heirarchy (that you listed) start with "LeftArm_Link" instead of "LeftArm_Parent_Bone?" . . .
 
Old 07 July 2003   #3
Milqman is just using a previous revision of the Skeleton I created. It should not matter what the link (parent) bones are called.
__________________
3DDave
 
Old 07 July 2003   #4
The problem was with weightmaps. The left bone weightmaps were still referencing to the right bone maps for some reason.
 
Old 01 January 2006   #5
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.