wrap deformer seems to not work

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  06 June 2003
wrap deformer seems to not work

I have a wrap deformer that refuses to work. I'm trying to set up my subd character's low poly version as a rigged wrap deformer.

Its a kind of Knight character. I assign the helmut polyobject to the subd helmut as a wrap, and no matter what I do to the max distance, the subd will not move with the wrap. I was having a similar problem when I was trying to assign the wrap to the guys body. All of a sudden, it started working, I don't know what I did if anything.

I have the influence type set to 2, if i set to 1 things go all screwy - the subd will move with the wrap but it deforms into a ball.

I know its not due to the vertex limit, as this helmut only has about 150.

I have the file here : http://users.rcn.com/rmkerr/HELMUT.mb.zip

It just has the subd helmet and the "hopeful" wrap deformer.

edit: I've been trying to figure this out for hours. In my slow learnig of Maya, there have been many things that confused me so much that I thought I encountered a bug in the software. I always assumed I was wrong and never posted it to any forums. In every case I was wrong and I figured it out, usually with some help. In this case, I'm going to be shocked when I find the solution. Right now my money is on bug.

Last edited by zbgump : 06 June 2003 at 12:45 PM.
 
  06 June 2003
Your helmut1 has several intermediate object that made wrong connection to the warp deformer.

Open hypergraph, select your helmut1, open input-ouput connections. There are 4 shapenodes, which is come as intermediate objects.

While the hypergraph is open, do your warp deformer, you will see its the wrong node use for basepoint[0].

Undo the warp deform.

2 way to solve the problems.

1. If you don't think you need the other shapenodes, select it from hypergraph and delete it. Do your warp deform again it should working fine.

2. If you are not sure what this 3 shapenodes do to your scene,
grab the subDtessShape17 ( the one which is not connected to warp deformer), and MMB drag over to warp deformer, if you got message that there are more than 1 node call subDtessShape17, just reload it in left pane. Load the warp deformer in right pane
Hook up worldMesh[0] to basePoints[0]. That's it

Best regards
 
  06 June 2003
You're welcome.

How is doing with the knight, starting to animate it?
 
  06 June 2003
Well, now I can start animating and stop banging my head against the wall! LOL
 
  01 January 2006
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.