Pyrocluster not working with mograph's cloner object

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11 November 2008   #1
Pyrocluster not working with mograph's cloner object

Hi all,

I'm trying to create an animation of a cheetah running, but the cheetah is made of smoke.

My approach is to animate the mesh using MOCCA in the regular way, then fill the volume of the mesh using a Mograph cloner object that is cloning a pyrocluster emittor to fill the mesh with pyrocluster smoke.

First problem, mograph cloner object does not clone a pyrocluster emittor. I can get round this using some primitive Xpresso but when the mesh animates it is not updating the position of the cloned emittors in the mesh.

I really appreciate any thoughts on the problem.

Thanks

Mark
 
Old 11 November 2008   #2
Originally Posted by shibunkin: Hi all,

I'm trying to create an animation of a cheetah running, but the cheetah is made of smoke.

My approach is to animate the mesh using MOCCA in the regular way, then fill the volume of the mesh using a Mograph cloner object that is cloning a pyrocluster emittor to fill the mesh with pyrocluster smoke.

First problem, mograph cloner object does not clone a pyrocluster emittor. I can get round this using some primitive Xpresso but when the mesh animates it is not updating the position of the cloned emittors in the mesh.

I really appreciate any thoughts on the problem.

Thanks

Mark


Instead of a cloner, use a Matrix Object. Set it to Object Mode and using Volume. Then set it to generate Thinking Particles, and then create a TP Particle Geometry set the appropriate groups for both the Matrix and the Particle Geometry(should probably just be set to all). Create a Pyrocluster Shader and a Pyrocluster Volume Tracer. Create an environment object, drop ther Volume Tracer on that, and the pyrocluster material on the Particle Geometry.
 
Old 11 November 2008   #3
Hi, thanks for your reply, that was my first post in the forum, I'm really pleased with the response. I'll try out your idea this evening.
 
Old 11 November 2008   #4
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.