Subdivision Problems

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11 November 2007   #1
Subdivision Problems

Hello! I just downloaded the trial version of Mudbox, and I can't seem to subdivide more than once without Mudbox freezing on me. The times when I try to subdivide a 228 poly mesh to the second level, the program freezes at 90% subdividing. Also I work with a fellow developer who has the same machine, but not the same problem. Anyone know why this is happening? Thanks!
 
Old 11 November 2007   #2
Ok, nevermind :P I solved the problem. There was some funky geometry in my mesh. The funny thing is that the triangles and two n-gons were not the culprits. I believe the problem came from having a vertice on an edge that was not being used by any other edges. Therefore it was a lone vertice on an edge. Next time I'll pay more attention :P
 
Old 04 April 2008   #3
I was having the same issue. Using cleanup on my model (and as a result triangulating the model) I was able to subdivide with no problems.
 
Old 04 April 2008   #4
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.