Mental Ray wont batch render PLEASE HELP

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05 May 2007   #1
Mental Ray wont batch render PLEASE HELP

I can't get mental ray to batch render. It renders the current frame fine. I set it to batch render and starts and then a few seconds later it says // Result: Rendering Completed. See Console for more information but nothing is render. I'm using a new Mac Core 2 Duo laptop.
Any ideas?
 
Old 05 May 2007   #2
Are you sure your start frame and end frame are set properly in your render settings dialogue? You probably need to change your file format from .tga to something like .#.tga in order to make these options available.
 
Old 05 May 2007   #3
Yes, it's set correctly. I can render a maya software render no problem.
 
Old 05 May 2007   #4
Try disabling any firewalls? They've been known to block MR in the past.

__________________
~ Jared Martin

Maya, 3Delight, mentalray, Maxwell Render, ZBrush
Photoshop, Fusion, Vegas Pro, Syntheyes
 
Old 05 May 2007   #5
Jozvex

Thanks for the suggestion. My firewall was turned off. Any other ideas?
 
Old 05 May 2007   #6
r u on Intel Mac by any chance?
__________________
Ash-Man
www.PixelCG.com
www.PixelCG.com/blog
 
Old 05 May 2007   #7
yes, a Core 2 duo
 
Old 05 May 2007   #8
Not sure it you have the same problem but I've seen this already mentioned in a few other messages and the solution is to uncheck Optimize Non-animated Display Visibility in the Mental Ray render settings.
 
Old 05 May 2007   #9
I unchecked Optimize Non-animated Display Visibility and it still dosen't work. Any other ideas?
 
Old 05 May 2007   #10
Set your verbosity to a higher level (in the render>current frame options) and copy the output of the console window here. It chould give us a clearer idea of the problem...
__________________
http://www.bradleystilwell.com
 
Old 05 May 2007   #11
we had something simluar before, but it was in the file settings...
are you trying to render a big file, or maybe a big Rez ?
__________________
Ash-Man
www.PixelCG.com
www.PixelCG.com/blog
 
Old 05 May 2007   #12
Fathom,

I set the verbosity to Detailed Messages and did a test render. I opened the console window and it was blank. Did I miss something?

Ash-Man,

The file has 127,918 triangles and I'm rendering a 720 x 480 tiff sequence. The file size is 22 megs.

One thing I forgot to mention, I'm running Maya via Rosetta because of the MAC dongle issue.

Thanks for ideas so far. I really appreciate your effort.
 
Old 05 May 2007   #13
I don;t know mac nor rosetta so I'm, a little in the dark. Does your commandline output nothing? How does mr out put feed on a mac? I tmust saysoemthing, like at startup?
__________________
http://www.bradleystilwell.com
 
Old 05 May 2007   #14
your file dosnt seem to be that big

so the only remaing thing is your mental ray settings
try rendering a simple sphere as test and see if it goes
__________________
Ash-Man
www.PixelCG.com
www.PixelCG.com/blog
 
Old 05 May 2007   #15
I had a problem rendering with render layers on mray, could be that :P
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 01:09 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.