Mental Ray Problem....?

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03 March 2003   #1
Mental Ray Problem....?

Has anyone installed Mental Ray 1.5.1 on Maya 4.5 and had any problems with the plug-in? I did, and at first I had no problems with Maya at all....but slowly the normal Render Globals took longer and longer to open....and now it finally won't open at all. I get an error saying that there's something wrong with the name. When I get back to my computer I'll post the exact error message. I was just wondering if anyone else has had this problem and how they fixed it....if they did.

Flex
 
Old 03 March 2003   #2
ok the exact error message is
Error: File name prefix contains invalid character(s).


That's the error I get when I try to open my normal Render Globals.

Flex
 
Old 03 March 2003   #3
for maya's default renderer
 
Old 03 March 2003   #4
Yes the error message was for the default render.

Flex
 
Old 03 March 2003   #5
Has anyone else had this problem or is it just me...?

Flex
 
Old 03 March 2003   #6
Did you try reinstalling Maya?
and do mental ray to. I think mental kinda screws up when you install it in any other dir than the default.
 
Old 03 March 2003   #7
Yeah I've done that and I still get the same error.... Everything is installed at default.....I don't get it..

Flex
 
Old 03 March 2003   #8
maybe there are some confilcts with some other programs or your OS. what os are u using. maybe you sould just reformatt your hard drive. It is good to do this every once in a while. it helps to get rid of unwanted junk that u have forgotten about too. and you might have some weird freaky virus.
 
Old 03 March 2003   #9
No there's no conflict with any other programs cause when I uninstall mental ray my default render globals still won't open. I don't have any viruses or anything like that cause I'm rather anal retentive about stuff like that....I always check.....

Flex
 
Old 03 March 2003   #10
Did you say that you reinstall maya.
and did you try unintalling it absolutly compleatly. Try even deleting the registry and deleting the extra files left over. in the program files folder. and even delete the maya folder in side of my documens(well your documents anyway).
 
Old 03 March 2003   #11
and try uninstalling them both and just reinstalling Maya and see what happens. if you get the same error. if you do then maybe you have to ring up A|W and ask them what the hell is going on.
 
Old 04 April 2003   #12
I've done a total un-install and I've reformatted my computer and I still get the same error.....though my default render globals hasn't vanished yet.....

Flex
 
Old 04 April 2003   #13
SOLUTION
Go to the Aliaswavefront Web Site and download the latest update version of Mental Ray 1.5.1...
good luck

Nando
 
Old 04 April 2003   #14
All right I'll give that a try......Here's wishing for the best....

Flex
 
Old 01 January 2006   #15
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 04:59 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.