CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Dynamics
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-16-2007, 09:03 PM   #1
meshman
3d Generalist, Compositor
 
meshman's Avatar
portfolio
Peter Aversten
Light TD
Fido Film
stockholm, Sweden
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 353
Ncloth to maya 7?

Is there a way to bake the Ncloth and import it into maya 7? The reason i cant use maya 8.5 is that my project is setup using Renderman Rat, and Rat 7 that support the new 8.5 features has not ben released yet , nor the studio pro version of renderman so im stuck with maya 7 as for now. But I would like to use a cloth simulated in maya 8.5. Is it doable? some sort of bake?

Regards
Peter A
__________________
Peter Aversten
Light TD
Fido Film
Sweden

My Site
The Mari channel

MY REEL
 
Old 04-16-2007, 09:29 PM   #2
mandark1011
Expert
 
mandark1011's Avatar
portfolio
Michael Lemon
Fx Artist
Canada
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,042
try....

Try saving your baked geometry with a deleted ncloth node as a maya ascii file type, then open it in wordpad and delete the maya 8.5 info at the top. Works on other things ive tried and if it is just baked geomtrey it should work.
 
Old 04-20-2007, 10:16 PM   #3
meshman
3d Generalist, Compositor
 
meshman's Avatar
portfolio
Peter Aversten
Light TD
Fido Film
stockholm, Sweden
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 353
yes it worked i used the bake cloth scrip.
__________________
Peter Aversten
Light TD
Fido Film
Sweden

My Site
The Mari channel

MY REEL
 
Old 04-22-2007, 06:00 PM   #4
Als
Expert
portfolio
Aleksandar Stiglic
digital artist, 3D
United Kingdom
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,922
I don't know if you tried this script?

http://www.daniel3d.com/pepe-school.../bake_maya.html

Anyway the problem comes when you start tearing cloth apart, because blend shapes will not like that...


Als
__________________
"No Bucks, NO Buck Rogers!"

VFX rule no. 387
# Just redo it!

 
Old 05-18-2007, 12:47 AM   #5
chakalele
New Member
portfolio
Rene Chavarría
3D Artist: Animation, Modeling and Lighting
Animatiz
Managua, Nicaragua
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 25
Send a message via MSN to chakalele
Hi.
I´m working with RealFLow SD tranlator, both pluggins maya 7 and maya 8.5, but you need realflow.

Import Cloth as SD, read it on realflow and simulate, this export a new SD file from RealFLow, and then import this file to maya 7. If you import SD file created in maya 8.5 directly to maya 7 it doesn´t work.
cheers.
 
Old 05-18-2007, 12:47 AM   #6
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:35 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.