CGTalk > Software > E-on Software Vue
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-29-2007, 12:58 PM   #1
Shiskebab
New Member
Aaron
Student
Utrecht, Netherlands
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 23
Rendering a Vue 6 Multipass in Maya / Max

Hi, i'm trying to render a Vue scene in Maya or 3DSMAX with the VueXstreamplugin.
For some reason it is not working correctly, it's always rendering images with spots everywhere.
It's very important to render in 3DSmax or Maya because the company i'm working for only renders in Mental ray (Maya/Max) with an Fish eye / Dome lens (they make animation for Imax Theators). And because we work with different packages we need to render in multipass but i can't even render an Alpha or Zdepth Map.
They software we're using is: 3DSMax 7-9, Maya 80 -8.5 And Vue 6 Xstream (latest patch). I tried all of them but none of them seem to work.

Here is an example of a render i made (maya 8.5).


The image itself seems to render very good


The Alpha map, the are spots inside the mountain, the closer you get the more holes and spots you get.

Zmap, seems very messy, spots everywhere.

I tried every possible image format and option but none of them give a better result.
Rendering the image in Vue 6 itself seems to work perfectly but that's not really an option for us.

So hopefully someone can help because we're trying to solve it for the last couple of days without succes.
 
Old 03-29-2007, 08:28 PM   #2
Continuumx
i n f i n i t e
 
Continuumx's Avatar
portfolio
Tyrone Marshall
Architecture
Atlanta, USA
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,152
Do you have fog or volumetric atmosphere enabled?
__________________
digitecture.org
Design|Energy|Computation


 
Old 03-30-2007, 07:39 AM   #3
Shiskebab
New Member
Aaron
Student
Utrecht, Netherlands
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 23
These image we're rendered without fog or volumeric atmosphere. Just the default atmosphere.
 
Old 04-02-2007, 09:38 PM   #4
techmage
living in maya
 
techmage's Avatar
portfolio
Ryan
USA
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,076
Quote:
Originally Posted by Shiskebab
Here is an example of a render i made (maya 8.5).



How did you even get 6 xstream to work with 8.5? I thought it didn't support that.
 
Old 04-02-2007, 09:44 PM   #5
Shiskebab
New Member
Aaron
Student
Utrecht, Netherlands
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 23
There is a new Xstream plugin update on the E-onsoftware site for Maya 8.5.
https://secure.e-onsoftware.com/res...ctTypeID_Src=-1
 
Old 04-02-2007, 10:01 PM   #6
techmage
living in maya
 
techmage's Avatar
portfolio
Ryan
USA
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,076
oh damn, when did this come? I've been sitting here angry at e-on for weeks waiting on maya 8.5 support before I bought vue.
 
Old 04-02-2007, 10:01 PM   #7
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.