Displacement HELP!?! At wit's end?!?!

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03 March 2007   #1
Angry Displacement HELP!?! At wit's end?!?!

Ok... so many people on here have been helping me in a big way, but I can't seem to pull myself out of this erroneous loop. With many sources and many tutorials AND workflow guides my displacement doesn't seem to want to work... When I brought it in Maya it came out with very little detail and everything was mushy. I assumed it was a Maya problem, but it turns out it is not. I opened the .tif file and it came out like this.

Is this strange to anyone?
This was the detail done in ZBrush.

and these were the settings I used:
What am I doing wrong?!?! It takes 2.5 hours to finish the damn map but it still lacks all detail... and does anyone know the correct way to turn this file into a .map so Maya can use it?
 
Old 03 March 2007   #2
A 32 bit map is not really necessary try this Quick Code DE-FDEK-EACADA-D16

also do you have adaptive and smooth uv turned on when you generate the map?

Also you don’t need to use the multi displace exporter unless your mesh has multiple uv regions, the regular tool - displacement works just fine with mesh's with just one region.

You also do not need to set the d sub pix so high, I wouldn’t even recommend using it at all, I would leave that at zero, that should speed up your generation process a lot. You won't see a difference in the outputted map.

Last edited by eblondin : 03 March 2007 at 05:23 AM.
 
Old 03 March 2007   #3
Ok i am trying that code now. This is dumb but I used the Displacement>Tool with smooth and adaptive, but where does it go? it finished but I can't find it. Also thank you very much for the help
 
Old 03 March 2007   #4
Any displacement map that you create automatically goes into your alpha slot under the alpha panel. And then you have to manually go and select it before you hit go into the DE Options to set the code and export it. DE Options are also located in the alpha panel
 
Old 03 March 2007   #5
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.