weird shading on polygons

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11 November 2006   #1
weird shading on polygons

hi, in the process of modeling something in polys, i deleted some faces, used append polygon, and now the appended faces have very weird shading, the darks and lights don't even match with the polygons i didn't edit that are around them. The normals all seem to be facing the right way. Is there a fix for this problem?

If its a common problem, i'd appreciate knowing what its called so i can do a search.
 
Old 11 November 2006   #2
could be to do with 'smoothing groups'

give that a check
 
Old 11 November 2006   #3
actually i found a fix. Apparently unlock normals reverts the shading back to normal. But... can anyone explain to me why?
 
Old 11 November 2006   #4
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.