CGTalk > Technical > Technical and Hardware
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-21-2006, 01:01 AM   #1
Arcon
You want axe?
 
Arcon's Avatar
portfolio
Paul Gunson
Flame CGI
Auckland, New Zealand
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 708
Unhappy Major DVD authoring problem

I've just started using the trial version of ADobe Encore 2, it seems good for what i need and a widescreen DVD i made looked awesome in PowerDVD. Problem: The dvd looks like garbage in everything else, software players and set-top boxes. it looks sort of blocky, low-res and interlaced, i'm not sure what's causing this, but then again i'm a dvd newb

i'm not sure where the settings are in encore to control bitrate etc, but i don't think its related to that 'cause it works well in powerdvd...? any help would be awesome.
 
Old 08-21-2006, 09:56 AM   #2
bardur
Lord of the posts
 
bardur's Avatar
portfolio
Brur M Brur Fri Mikladal
Student
Noroff
Klaksvk, Faroe Islands
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 509
Send a message via MSN to bardur
i have been working on Encore 2 before (made a Published DVD) and you gotta know this...
When you burn your video... you either "interlace" it so it works on PC Only (maybe also on new Flat TVs dunno) or you dont interlace at all... because the TV interlaces the video automaticly...

But... it could also just be the compression... bitrate and what not

but i dont know

Regards
__________________
Unleash your Adrenimal!
 
Old 08-21-2006, 09:47 PM   #3
Arcon
You want axe?
 
Arcon's Avatar
portfolio
Paul Gunson
Flame CGI
Auckland, New Zealand
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 708
hi thanks for reply - i finally found the transcode settings that control compression and interlacing, so i tried a burn with no fields (progressive frame), but same result. works perfect in powerDVD, crap in everything else. i don't understand why they handle it differently.... it looks as though interlacing is the problem, but that doesn't make sense because powerDVD displays it non-interlaced...
 
Old 08-21-2006, 09:47 PM   #4
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.