CGTalk > Software > Autodesk Miscellaneous > Autodesk Softimage
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-04-2006, 06:16 PM   #1
dwigfor's Avatar
David Wigforss
Nickelodeon Animation Studios
Burbank, USA
Join Date: Jan 2005
Posts: 759
Polymesh disappearing when selecting it

Hi mates.

I'm encountering a problem where I select a polymesh and it's disappearing in the viewport. The object is part of a model, and the model was instanced. If I click on the model, the polymesh shows, but when I select the polymesh, it disappears. I need to select some polys and assign them to a new material... Under Display, everything is set to Auto.

Any ideas?
Old 07-06-2006, 01:43 AM   #2
Defiler of the Null
Bernard Lebel
Clueless TD
Montreal, Canada
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,209
In the view options (Shift+S on the viewport), make sure both both checkboxes for Subdivision Surfaces are checked.

Old 11-06-2006, 10:33 PM   #3
dwigfor's Avatar
David Wigforss
Nickelodeon Animation Studios
Burbank, USA
Join Date: Jan 2005
Posts: 759
Now I've got the opposite problem on a new model..... Argh! I can't see my polymesh, but if I subd it (+), I can see it.

My enveloped model was duplicated, froze, and then split into individual sections and parented onto my rig, for a fast, lowres approximation of my model. Now, if I switch to shaded, tex, constant, it disappears. If I go to wire, depth, or hidline, it kinda shows... It's greyed, and hid line isn't showing my materials (only grey). If I turn on the layer of my enveloped model, it displays fine, so I'm guessing maybe it's a problem with layers? It's not ghosting, that's disabled.

Other viewports display fine, and I tried making sure that all my settings were the same, but I'm at a loss...

My opinions/comments do not represent those of my employer.
Old 11-06-2006, 11:31 PM   #4
ThE_JacO's Avatar
CGSociety Member
Raffaele Fragapane
That Creature Dude
Animal Logic
Sydney, Australia
Join Date: Jul 2002
Posts: 10,954
that this thread, with one of two or three titles, appears regularly every month, is kinda annoying but understandable; that it appears, when on the first page there's another one with the same exact question answered, is an offense to the search engine we can't leave unanswered!

"As an online CG discussion grows longer, the probability of the topic being shifted to subsidies approaches 1"

Free Maya Nodes
Thread Closed share thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Society of Digital Artists

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:07 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.