render farm troubleshooting

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  04 April 2006
render farm troubleshooting

Hi everyone!
I have a question about rendering problems, hope someone has an answer.
When I launch the rendering through the network, the rendered images come up with these problems, quite randomly:
1) texture jumping (some or all the textures "jump" as they were animated
2) the colors come out different. In some frames are brighter, in some others they are darker.
The same render machine is sometimes producing both dark and brighter frames, randomly
3)Sometimes, a black spot square appeared on some frames, strangely on those at the end of the animation, when the camera and the object were still.

Now, assuming that all the machines have the same operating system and same service pack, do you have any idea what might cause this?
Also, the same rendering done locally is perfectly fine, so there shouldn't be any prob with the file itself.

Cheers
Monica
__________________





3D modeler/3D generalist/texture artist


London UK

site: www.monicataddei.com

 
  04 April 2006
You might like to ask this on an application specific forum. It sounds more like an application specific problem then a net rendering problem. What application/renderer are you using?

Cheers
Björn
__________________
- www.bonkers.de -
The views expressed on this post are my personal opinions and do not represent the views of my employer.
 
  04 April 2006
Hi!
Thanks for answering.
It is Max 7.
Cheers
Monica
__________________





3D modeler/3D generalist/texture artist


London UK

site: www.monicataddei.com

 
  04 April 2006
Do the machines have the same hardware config?
 
  04 April 2006
Hi, yes, I think so. I think they are all the same.
__________________





3D modeler/3D generalist/texture artist


London UK

site: www.monicataddei.com

 
  04 April 2006
If you use movies as textures you should make sure that all clients have the same codecs installed.
Cheers
Björn
__________________
- www.bonkers.de -
The views expressed on this post are my personal opinions and do not represent the views of my employer.
 
  04 April 2006
Hi! That's an interesting point, but the scene uses just still textures.

Actually, one point that might be interesting is that the textures resided on one of the computers in the network. We tried to move them to another computer, and the renderings seemed allright. Two of them were fine, the third had a different prob: different colors on different frames. Example, even the same machine would render some frames brighter some frames darker. The behaviour seemed quite random.

We also tried to submit the same rendering jobs to different combinations of machines and again the renderings had probs, such as being brighter or darker. Some combinations seem allright, but not always.

Being mainly a modeller, I don't have great experience of rendering and I'm a bit bewildered
I also would like to add that the same scene rendered locally was fine every time, and that the scenes made and rendered from other machines seem allright.
Any ideas?
thanks for your help, you are very kind
cheers

Monica

PS: Happy Easter
__________________





3D modeler/3D generalist/texture artist


London UK

site: www.monicataddei.com

 
  04 April 2006
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.