CGTalk > Software > Lightwave 3D
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-18-2002, 08:28 PM   #1
Ayreon
Expert
 
Ayreon's Avatar
portfolio
Bas Brouwers
software developer
Lent, NE
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 454
problem selecting items in layout

I'm having problems when I try to select bones in layout. I thought you could just left click in the vieport to select them, but that isn't working. When I use item shape the same thing happens, or rather doesn't happen. Only when I use the middle mousebutton to drag select is it possible to select an item, but that's not very usefull, because when I try to select a bone inside a mesh, 9 times out of 10 the object is selected and not the bones. Now I always have to use the shematic view.
Is there a solution to this problem?? Or is it jst the wat Layout works?


Ayreon
 
Old 12-18-2002, 08:40 PM   #2
4dartist
Benjamin
 
4dartist's Avatar
portfolio
Benjamin Schweighart
Animator
JF&A
Houston, TX, USA
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 258
Send a message via AIM to 4dartist Send a message via Yahoo to 4dartist
Make sure in||||| "General Options" Left button Item Select ||||| is checked.. If not you couldn't select anyting via left click but middlemouse you could.. Also with bones you have to have the mouse directly on the bone and maybe this will help maybe not but try using "Bone X-Ray" Found by the list where you pick Perspective view Camera View Left right... etc. The button just to the right of that one.. the downarrow.. Bone X-Ray helps you be sure to click on the bone its self.. Once you get the left click workin' you should look into using Proxy pickers for bones like your root and any joints you double up like in the shoulder if you do 2 bones to avoid gimbal lock. The tut for it is at www.newtek.com


hope some of that helps!
__________________
--Benjamin
www.4dartist.com
 
Old 12-18-2002, 08:48 PM   #3
Ayreon
Expert
 
Ayreon's Avatar
portfolio
Bas Brouwers
software developer
Lent, NE
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 454
Thanks very much 4dartist!! Never thought to look there! I always though it was a standard enabled feature!


Ayreon
 
Old 01-14-2006, 01:00 AM   #4
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 05:39 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.