CGTalk > Software > Compositing Software > Adobe After Effects
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-03-2006, 10:51 PM   #1
payton
Technician
 
payton's Avatar
Tobias Pfeiffer
VFX Editor
PIXOMONDO
Stuttgart, Germany
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 340
Send a message via MSN to payton
maya camera and null data into after effects

hi,
im trying to import maya camera and null data into after effects. im stumbling over some problems:

1. every .ma file that i import results in a comp that is sized at 320*240. how can i fix this to the correct size without loosing the correct framing of the scene?

2. the camera date will not interprete correctly in after effects. the imported scene will look similar first, but after checking it, i recognize that the nulls are much to close to the camera

for example:

i did a little animation in maya. a null (with a sphere as child) animates from top left of the cam to bottom right. lets say i wanna act this sphere as an emitter for particular.

when i render this as image-sequence and import it with the camera data from the .ma file everything looks fine first. but when i check it in the ae viewport i see that the null (sphere) is much to close to the camera. see the attached image.

http://www.rassnik.de/ae_maya.gif

every footage or particles that i add to the scene in 3d-space (in ae) will be blown up to incredible sizes.

does anybody know whats causing this?
help is much appreciated.
thx,
payton
 
Old 02-04-2006, 07:48 AM   #2
payton
Technician
 
payton's Avatar
Tobias Pfeiffer
VFX Editor
PIXOMONDO
Stuttgart, Germany
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 340
Send a message via MSN to payton
hi again,
maybe its easier to answer when i upload the files.

archive is here

this includes the rendered image sequence from maya, the maya scene and an ae-project with all imported and arranged. a particular-emitter is attached to a light that follows the null (and rendered sphere).

does anybody now know what to do?

by the way: my goal is to animate a vehicle in maya, composite it into real-footage and add some particles with particular, cause i dont like the particle-system from maya.

thx,
payton
 
Old 02-04-2006, 09:49 AM   #3
Mylenium
_________________________
Mylène's greatest fan
Modeler/Animator/Compositing Artist
Germany
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,848
Quote:
Originally Posted by payton
hi again,
maybe its easier to answer when i upload the files.

archive is here

this includes the rendered image sequence from maya, the maya scene and an ae-project with all imported and arranged. a particular-emitter is attached to a light that follows the null (and rendered sphere).

does anybody now know what to do?

by the way: my goal is to animate a vehicle in maya, composite it into real-footage and add some particles with particular, cause i dont like the particle-system from maya.

thx,
payton


The problem might be Maya's unit settings. You need to tweak them somehow to get proper proportions. The default setting usually is centimeters and I think you need to set it to meters. I'm not quite sure, though. Never really explored this type of stuff.

Mylenium
__________________
[Pour Mylène, ange sur terre]
----------------------------------------------
www.myleniumblog.com

 
Old 02-04-2006, 11:08 AM   #4
payton
Technician
 
payton's Avatar
Tobias Pfeiffer
VFX Editor
PIXOMONDO
Stuttgart, Germany
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 340
Send a message via MSN to payton
thx for that.
but where can i edit these unit settings?
payton
 
Old 02-04-2006, 01:37 PM   #5
Mylenium
_________________________
Mylène's greatest fan
Modeler/Animator/Compositing Artist
Germany
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,848
Quote:
Originally Posted by payton
thx for that.
but where can i edit these unit settings?
payton


In your Maya Settings... Units & Measurements. Those settings are global, not per scene.

Mylenium
__________________
[Pour Mylène, ange sur terre]
----------------------------------------------
www.myleniumblog.com

 
Old 02-04-2006, 01:58 PM   #6
Blur1
Frequenter
.
San Francisco, United Kingdom
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 270
 
Old 02-04-2006, 02:00 PM   #7
payton
Technician
 
payton's Avatar
Tobias Pfeiffer
VFX Editor
PIXOMONDO
Stuttgart, Germany
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 340
Send a message via MSN to payton
thx mylenium. i will try this.

blur, this looks really good. i will check this out.

payton
 
Old 02-04-2006, 02:00 PM   #8
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 03:08 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.