CGTalk > Software > The Foundry Modo
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-20-2004, 12:41 PM   #1
Gadzooks
Expert
portfolio
Kenny Syverson
3D Graphic Artist
Douglasville, USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 274
Modo and Max

Can you use modo with Max. I have found no information to weather you can import or export max models either in .3ds of max files. Thanks
 
Old 09-20-2004, 03:38 PM   #2
gruvsyco
Thread Killa@Large
 
gruvsyco's Avatar
portfolio
Mark Feathers
Federal Way, WA, USA
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 841
you'll probably use the .obj format like the XSI users have been told. .obj is pretty universal.
 
Old 09-20-2004, 07:07 PM   #3
c-g
You smell that?
Carl Gomez
USA
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 524
.3ds is also a nasty format for conversion compared to .obj.
 
Old 09-20-2004, 07:14 PM   #4
Gadzooks
Expert
portfolio
Kenny Syverson
3D Graphic Artist
Douglasville, USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 274
correct me if im wrong but max does not suporrt .obj format. At least as far as i can tell. I looked in the import options in max 6 but no obj. format.
 
Old 09-20-2004, 08:30 PM   #5
f97ao
PolySpeeded!
 
f97ao's Avatar
CGSociety Member
Andreas Oberg
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,023
Send a message via ICQ to f97ao Send a message via MSN to f97ao
Quote:
Originally Posted by Kenny Syverson
correct me if im wrong but max does not suporrt .obj format. At least as far as i can tell. I looked in the import options in max 6 but no obj. format.

Correct, I don't think max can import obj either. It's not in the import meny.
/Andreas
__________________
Rare - Lead VFX Artist
 
Old 09-20-2004, 08:32 PM   #6
Dion Burgoyne
QA Manager, Luxology LLC
 
Dion Burgoyne's Avatar
QA Manager for Luxology
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 255
It's a free plug-in... Let me see if I can find it...

http://www.cadalyst.net/extras/plugins/Import.html

http://www.files32.com/info19695.htm

I'm pretty sure one of these will do it... I've not used max in a number of years...
__________________
QA Manager
Luxology, LLC

Last edited by Dion Burgoyne : 09-20-2004 at 08:40 PM.
 
Old 09-20-2004, 08:49 PM   #7
Reality3D
Veteran
portfolio
Borja Morales
QA & Support Engineer
Fabric Software
Madrid, España
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 679
__________________
Borja Morales
r3D
 
Old 09-20-2004, 09:01 PM   #8
f97ao
PolySpeeded!
 
f97ao's Avatar
CGSociety Member
Andreas Oberg
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,023
Send a message via ICQ to f97ao Send a message via MSN to f97ao
Quote:
Originally Posted by Reality3D

Cool guys, I was worried there for a while.
And yes the 3ds format never was much fun.

/Andreas
__________________
Rare - Lead VFX Artist
 
Old 09-21-2004, 01:08 PM   #9
Gadzooks
Expert
portfolio
Kenny Syverson
3D Graphic Artist
Douglasville, USA
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 274
Thanks Dion and Reality 3d for the response. I have two more questions.
1. Where do i extract the files to in max? Do i extract them to the root folder or the plugins folder? Sorry guys no help file for installing.

2. Im thinking really hard about getting modo, but im tied to max,at home and at work. Was modo created with max in mind. What i mean is, it looks as though modo was geared for maya, and lightwave. If i purchase modo and can import objs to max is this a wise purchase.
 
Old 09-21-2004, 01:20 PM   #10
Equinoxx
Forum Leader
 
Equinoxx's Avatar
CGSociety Member
portfolio
Yves Adam
3d Designer
Rotterdam, Netherlands
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 3,305
you put both in your plugins folder.

wise thing to do imo is to create a subfolder in your max plugins folder say 3rd party plugins and add ../3dsmax6/plugins/3rd party plugins to your plugin.ini. that way if your max ever crashes and you need to find out what happens, it's always easier to find non default plugins.
__________________
eqko
 
Old 10-15-2004, 02:36 PM   #11
iphong
Veteran
Vu Tuan Phong
Singapore
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 43
Export to .3ds would make the object looks draft, i tried to open the object in Strata 3D and it look really ugly not that is was in Modo.
 
Old 01-19-2006, 08:00 AM   #12
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.