Horizontal Lines across Render (100k image)

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01 January 2002   #1
Post Horizontal Lines across Render (100k image)


Can someone tell me why I occasionally get horizontal lines across my render? -- You can see it here mostly in the shadow... but the lines are evenly spaced and as such then you can see em everywhere if you look. I've gotten this before in other renders. I'm using LW 7b.
__________________
Blurry Reflections Are the New Black!
 
Old 01 January 2002   #2
I'm not sure but It may comes from your segment memory in your camera panel.
If it renders in 2 or more segments, try to increase the memory to render it in 1 segment.
__________________
Observation is the key

Last edited by JacquesD : 01 January 2002 at 12:54 PM.
 
Old 01 January 2002   #3
Thanks

Thanks a lot for the info.
I just got done reading up all on camera segment memory in the manual and I think this will fix the problem. Heh.. I'm quite new to Lightwave... (3 weeks in)... and this particular pic rendered in 10 segments... I'll have to try it when I get home but hopefully 512MB of RAM will be enough to render it in one.... If not I can atleast cut it down some and buy more RAM to boot.
__________________
Blurry Reflections Are the New Black!
 
Old 01 January 2002   #4
10segments!!! weeiiiiii, that was MUCH! I haven't seen anything above 2 segments.
I don't think you need more RAM, I have rendered more than 200.000 polygons with 32MB segment memory in 1 pass, and, I could probably render more
__________________
Portfolio
Digital Banana Studio
 
Old 01 January 2002   #5
w00t!

Thanks that was it! --- The default segment memory is *sooo* low. Was strange reading news group posts on the issue from 1998 when people only had 64MB or the Leet had 128. I set my Segment memory to 300MB and it rendered this in one pass a treat. Thanks for your help here.
__________________
Blurry Reflections Are the New Black!
 
Old 02 February 2002   #6
300 megs is WAY more than you need to set, in order to render 1600*1200 in one pass you only need to set a 77mb segment!
 
Old 01 January 2006   #7
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:10 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.