Mudbox 2013 UV distortion problem

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06 June 2013   #1
Mudbox 2013 UV distortion problem

I am having a weird problem with textures exported from mudbox. They appear right in mudbox, but when i apply them to the same model in 3ds max, the textures are wirdly distorted in places. Please have a look at the attachments.

I searched the web on this issue, and I am suspecting the culprit is the new UV smoothing on/off switch in Mudbox 2013 which is of by default. I figured this out only after all the sculpt and texture works are done. Is there any way to smooth out the UV's of the hi-res model without loosing the work that is already done?

Thanks a lot for reading this...Please help me out guys, i'm approaching a deadline :/

mudbox screenshot:



max render:

__________________
w h i t e s c a p e
 
Old 06 June 2013   #2
you could try to export the highres version with non smoothed uvs...
subdivide a lowres version with uv smoothing on... assign a new shader to it...
import the highres version and do a transfer paint layer...

mudbox will bake the texture onto the new mesh...
__________________
...
 
Old 06 June 2013   #3
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 12:24 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.