CGTalk > Software Specific Forums > Autodesk Maya
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-29-2013, 12:15 AM   #1
Gloor
Know-it-All
portfolio
Tom
United Kingdom
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 484
mesh invisible in render

Hello,

I have an issue I can't seem to fix.
I have a scene with referenced house. When I go to the house file, all works great. No issues.
When I go to my scene with the referenced house, the door is invisible in render. The only time it shows in render is if i render maya software or hardware otherwise its invisible in MR and V-ray. I have tried to assign different shader or just basic lamber and still not success.

What am I missing? Anyone has any idea? It's driving me crazy
 
Old 03-29-2013, 11:24 AM   #2
Gloor
Know-it-All
portfolio
Tom
United Kingdom
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 484
can you guys please help me? I don't know how to solve this :(

Here is a picture with the problem. (the size limit doesn't allow me to upload here :(( )


Last edited by Gloor : 03-29-2013 at 11:29 AM.
 
Old 03-29-2013, 12:32 PM   #3
ytsejam1976
Maya Light Finder
 
ytsejam1976's Avatar
portfolio
Dario Ortisi
3D modeler and render
Dallara Engineering at Simulator
Italy
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 881
Have you try to remove shading group from object and reaasign it?
__________________
www.darioortisi.it
MayAdvanced Blog
My youtube channel
 
Old 03-29-2013, 12:47 PM   #4
Gloor
Know-it-All
portfolio
Tom
United Kingdom
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by ytsejam1976
Have you try to remove shading group from object and reaasign it?


yes, I have even tried assigning new shader (like basic lambert) and no success. I optimized the scene also, no success.
I just don't understand what is the issue here ;(
 
Old 03-29-2013, 02:32 PM   #5
Gloor
Know-it-All
portfolio
Tom
United Kingdom
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 484
ok, I've found a solution even though I still don't understand the problem.
I have duplicated the mesh and now it works. I haven't changed anything else so it's a true mystery to me.
 
Old 03-29-2013, 03:13 PM   #6
rasamaya
Time scavenger
 
rasamaya's Avatar
portfolio
David Russell
Student for Life
3DSolutions/iAnimate.net
Winnipeg, Canada
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,010
I would also say check normals, I'm sure you have done that. If duplicating didn't work, there is also exporting mesh as obj and re - importing.

It can also happen with ngons that have more than 5 sides and non manifold geometry.

Glad you fixed it.
 
Old 03-30-2013, 05:13 AM   #7
Zhbdcafe
MayaArtist
portfolio
Zahid Hasan Zitu
No
Sylhet, Bangladesh
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 171
Send a message via MSN to Zhbdcafe Send a message via Yahoo to Zhbdcafe
May be the primary visiblity somehow turned off.
 
Old 03-31-2013, 12:14 AM   #8
Gloor
Know-it-All
portfolio
Tom
United Kingdom
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by Zhbdcafe
May be the primary visiblity somehow turned off.


nope, everything was set correctly. Even the normals.
Strange because maya software and hardware rendered it correctly. MR and Vray didn't. I duplicated it and the duplicates rendered fine but the originals didn't.
I still don't get it but it fixed the problem so I don't mind.
It's weird though )
 
Old 03-31-2013, 01:30 AM   #9
3Dmonkey
Frequenter
Mark
New Zealand
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 182
Have you checked for reference edits which may be affecting any shader connections or attributes? Try deleting any suspect edits if there are any.

Last edited by 3Dmonkey : 03-31-2013 at 01:38 AM.
 
Old 03-31-2013, 01:30 AM   #10
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.