CGTalk > Software > Pixologic ZBrush
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-07-2013, 09:15 PM   #1
DavijoMan
Student
portfolio
David
United Kingdom
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Question Can you scale your Image Planes?

Ok, so I know how to set up my image plane. Import them and save my different views. However the only way I can start modelling close up details on my model is by zooming into the canvas which of course pixelates the mesh.

I assume there is a way to scale up the actual image plane so I can see all the details of my mesh while I sculpt the closer details without any of the nasty pixelation.

Would appreciate any help anyone can give me.
 
Old 02-07-2013, 10:49 PM   #2
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 881
are you talking about the image plane plugin?
in zbrush 4R5 look under the Draw menu on top
then look for Front-back then >zMap
what you want to do is scale, there is a scale button on the right or use the hotkey,
you want to scale Not zoom, zoom will pixelate it.

make sure your image size and guilty are good like 1024 x 1024 and above
 
Old 02-09-2013, 03:32 PM   #3
DavijoMan
Student
portfolio
David
United Kingdom
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Question

Quote:
Originally Posted by informerman
are you talking about the image plane plugin?
in zbrush 4R5 look under the Draw menu on top
then look for Front-back then >zMap
what you want to do is scale, there is a scale button on the right or use the hotkey,
you want to scale Not zoom, zoom will pixelate it.

make sure your image size and guilty are good like 1024 x 1024 and above


This seems to be just what I'm looking for as it applies my reference template images to the actual grid of my character and it rotates and scales too.

Does this not sort of defeat the purpose of the Image Plane plugin? Also is there a way to change the opacity of the map?
 
Old 02-09-2013, 10:18 PM   #4
informerman
Expert
 
informerman's Avatar
portfolio
EZ-Brush
dallas, USA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 881
Quote:
Originally Posted by DavijoMan
Does this not sort of defeat the purpose of the Image Plane plugin? Also is there a way to change the opacity of the map?

the image plane was first, the new map on grid is some thing new.
look and you will see a slider called E Enhance opacity, its above snap to grid button
 
Old 02-09-2013, 11:23 PM   #5
DavijoMan
Student
portfolio
David
United Kingdom
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by informerman
the image plane was first, the new map on grid is some thing new.
look and you will see a slider called E Enhance opacity, its above snap to grid button


Thanks, huge help. This is really going to help with my project.
 
Old 02-09-2013, 11:23 PM   #6
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.