Mouth Problem?

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01 January 2013   #1
Mouth Problem?

I'm new to Zbrush (and this is my first sculpt) and it's kinda working out for me, I want to fix my mouth on this Rhino creature I'm working on, mainly because I was stupid and i didn't make zspheres for the mouth due to the fact I wasn't thinking about sculpting with the mouth open. So now I have a conundrum where the mouth on the outside (now open) looks fine but the inside is of course messed up. I don't know what to do to fix it.... I googled but I don't think I googled right. Sorry if this is a problem that is easily found on the internet.



 
Old 01 January 2013   #2
mask the area and blur the mask and invert it,
try tool>deformation polish or smooth

or hold the Shift key down and smooth it.
lower the subd if its not smoothing out like you want it
 
Old 01 January 2013   #3
Thanks for the info! I tried smoothing without the mask but all it did was pull it out and try to return it to it's original state. Hope the masking/polish works out.
 
Old 01 January 2013   #4
Thanks! It worked. But I have one more issue. I used DynaMesh on it and tried to add lower level sub-divs using Reconstruct Subdiv (which I think that's what it does) but it's not able to because my mesh has triangles. I tried fixing the mesh using the check mesh/fix mesh and nothing has helped. I'm unsure how to remove the triangles in my mesh...
 
Old 01 January 2013   #5
what problem are you having with the mouth?
is it to stringing looking inside the mouth?
use the clipping brush to cut the mouth out and QRemesh it,
you may need to freeze the geometry to get the shape back when You QRemesh it,
just UN-Freeze to get the shape back but you may need to re do the mouth

http://i.imgur.com/5fCz4.jpg
dynamesh on the left
clipping brush for the mouth shape on the dynamesh then QRemesh on the right.

Last edited by informerman : 01 January 2013 at 10:06 PM.
 
Old 01 January 2013   #6
Thanks will try! I'll Qremesh it and hope it solves my triangle issue.
 
Old 01 January 2013   #7
DynaMesh in most cases cause triangles, if you have triangles it wont reconstruct,
when you Freeze and UN-Freeze it will be like (reconstruct)
you need to have subdivision to Freeze
 
Old 01 January 2013   #8
Ahhh okay, I was just about to say it didn't work so I will try freeze and unfreeze with dynamesh. Gonna try it now. Thanks for the help!
 
Old 01 January 2013   #9
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 03:16 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.