CGTalk > Software > Autodesk 3ds max > 3dsMax SDK and MaxScript
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-02-2003, 01:16 AM   #1
slooper
Render Man
 
slooper's Avatar
portfolio
Sean Looper
Pipeline Architect
Digital Dimension
Los Angeles, United States
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 92
Script Controllers stop evaluating after frame 81

Ok, I really hope this isn't a bug, but I have a rig that is linked to my Camera's Target Distance value. For some reason, my rig works fine when I animate the Target Distance but it completely stops responding after frame 83. Meaning, whatever position the rig is in at frame 83 is the position it stays in for the remainder of the animation. Anyone have ANY idea why this would happen? I am not using any "at time" commands in my Script Controllers. Target Distance is being called with $Camera.Target_Distance and the controller assigned to it is Bezier Float.

Thanks!

Sean
 
Old 12-02-2003, 02:35 AM   #2
slooper
Render Man
 
slooper's Avatar
portfolio
Sean Looper
Pipeline Architect
Digital Dimension
Los Angeles, United States
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 92
A bit more information: I am merging this rig into a scene that is 900 frames. The original max file that contains the rig has 80 frames, which coincidentally is the number of frames that actually work. I'm wondering if there is some sort of parameter for controller length that is preventing my merged script controllers from evaluating past frame 80?? Maybe this will help to shed some light on this problem..

Sean
 
Old 12-02-2003, 02:41 AM   #3
slooper
Render Man
 
slooper's Avatar
portfolio
Sean Looper
Pipeline Architect
Digital Dimension
Los Angeles, United States
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 92
I went into the Dope Sheet and noticed that some of my Script Controllers only had their ranges set from 0-80. Obviously, this is the problem. Is there a quick way to run a script that extends all the controller ranges to a set value? Jut curious. The problem is basically solved, but a script access to the Controller ranges would be nice.

Sean
 
Old 12-02-2003, 04:24 PM   #4
Bobo
Krakatoa Guy
 
Bobo's Avatar
Borislav Petrov
Product Specialist
Thinkbox Software
Vancouver, Canada
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 5,324
Quote:
Originally posted by slooper
I went into the Dope Sheet and noticed that some of my Script Controllers only had their ranges set from 0-80. Obviously, this is the problem. Is there a quick way to run a script that extends all the controller ranges to a set value? Jut curious. The problem is basically solved, but a script access to the Controller ranges would be nice.

Sean



Yes, this is a typical problem with controller ranges (with wire, expression, script and other non-keyframe controllers)
There are lots of scripts dealing with it, too.
Go to http://www.scriptspot.com and get one.
 
Old 01-16-2006, 08:00 PM   #5
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.