Outline Appears on Sprite Image

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02 February 2012   #1
Outline Appears on Sprite Image

Attached are two images. One of sprite particles with smoke shapes I drew in Photoshop as the image. The other is the particles that have been rendered out and composited.

I do not know why but after I render the particles an outline appears around the smoke shape images, while in Maya and in the image itself none such appear. (Do no mind the opacity difference). I am using the Hardware Render Buffer with hardware alpha and the other usual setting for rendering particles, especially sprites.

I'm at a bit of a loss of how to fix this.
 
Old 02 February 2012   #2
If i remember correctly all you need to do to get rid of this is change your texture filter from quadratic to none.
__________________
Showreel
RnD
 
Old 02 February 2012   #3
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.