Random bright pixels in Vray RT rendering with HDRI

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08 August 2011   #1
Random bright pixels in Vray RT rendering with HDRI

Anyone have any ideas how to get rid of this? Notice under the eaves of the house, the small bright pixels in the shadowed area. There are also a few random ones on the driveway.

Note non-RT rendering of the same scene is fine, no artifacts at all.

 
Old 08 August 2011   #2
I am not familiar with vray, I use Mental Ray. However, I have had similar issues. Are you viewing this render in the maya render window? I've found for me that if I render to a 16 or 32 bit exr file and view in an external program like Nuke, AE, or PS, the dots go away. In mental ray I have frame buffer options in the quality tab so I can change to RGBA 32, perhaps vray has something similar.
__________________
iMac 2.93 i7, 4 GB RAM, 1 TB HDD, ATI 5750 1 GB Ram
Dell Precision M6500 1.6 i7, 160 GB HDD, 100 GB HDD, Nvidia Quadro 2800m 1 GB Ram
 
Old 08 August 2011   #3
Try to turn on "Subpixel mapping" in Color mapping section.
 
Old 08 August 2011   #4
Tried that, didn't help unfortunately.

I could just render in the full Vray render bit that takes a loooong time on this Core 2 Duo e8400.


@Bruce: well, I transferred to Maya's own framebuffer from Vray's and it made no difference. In fact the JPEG I posted is from Maya's.

Last edited by Richard7666 : 08 August 2011 at 07:40 AM.
 
Old 08 August 2011   #5
If you are using the V-Ray sun light, you can try turning on the "Invisible" option; if you have reflective GI caustics enabled, you can try disabling them.

Best regards,
Vlado
 
Old 08 August 2011   #6
Reflective caustics is actually disabled in that render. Tested with it enabled too, no difference.
The sun light is also set to invisible already (I did it so only the hdri showed in window reflections) so it seems it can't be that either.

Thanks though Vlad
 
Old 08 August 2011   #7
Again try sub-pixel mapping and tick clamp output.
__________________
*(GOZER)-During the third reconciliation of the last of the Meketrex Supplicants, it chose the form of a giant SLOAR...


MY HMC
 
Old 08 August 2011   #8
I had that issue as well with the same setup as yours and the sun and sky system.
I can't remember exactly what I did to fix it, however in my case it had something to do with the reflection on my materials. If i turned it off the bright dots dissapeared.
The subpixel mapping only fixed it partially.
 
Old 08 August 2011   #9
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:44 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.