CGTalk > Software > Autodesk 3ds max > Plugins & Add-ons
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-27-2013, 06:23 AM   #1
magilla
guerilla
 
magilla's Avatar
portfolio
Cameron Crichton
Director
SubZero Media Productions
Australia
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 454
Rayfire Dynamic Objects misbehaving

I have a kinematic object with keys every frame. During simulation the object flies about erratically in between frames - as if the curves were interpolating overshoots between the keys.

Does anyone know how to stop this? I have changed keys from spline to linear with no affect.

=magilla
__________________
______________________________________________
The Black Temple
 
Old 02-27-2013, 07:57 PM   #2
mstarktv
Frequenter
 
mstarktv's Avatar
portfolio
Michael Stark
FX artist
Pixomondo
USA
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 100
Erratic motion in any physics sim is usually caused by a substeps issue. Try turning that up, that should help. It's because when RayFire is simming a particle(geo, w/e) from point A - B, if it's moving too fast it needs more information about where that Particle is.

If that's confusing, imagine you wanted to have an animation of a ball bouncing from one side of the room to another in 100 frames. Well if you had 1 keyframe on frame 1 and another on frame 100, that's not enough information. If you add another keyframe on frame 50, you know where the ball is in the middle of the animation. If you keep adding more information, you will get more detail in the animation. It works the same way with physics sims. If it's traveling too fast, it needs more information to know where it's been, going, current location.
 
Old 02-27-2013, 09:29 PM   #3
magilla
guerilla
 
magilla's Avatar
portfolio
Cameron Crichton
Director
SubZero Media Productions
Australia
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 454
yes but that doesn't explain why it flies all over the place, the interpolation is incorrect. To follow your analogy the keyframe at 50 is not even in the room, it's down the hall and out the window.

The substeps are on 48, the time scale is down to .2. I have tried many settings, they don't affect the sim motion.

=magilla
__________________
______________________________________________
The Black Temple
 
Old 02-27-2013, 09:29 PM   #4
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:58 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.