CGTalk > Software > Autodesk Maya
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-23-2012, 12:14 PM   #1
ehturan
Veteran
 
ehturan's Avatar
portfolio
Enes Burhan KURAN
Student
Nj, Turkey
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 56
Splitting Poly with Interactive Split Poly Tool

Hello, guys. I have a problem. I have house model it's only one piece. And I cant split my poly with Interactive split tool. When I try to split my poly it's giving an error and then maya is closing. Please Help with this. Thank You.
__________________
My WIP Thread:
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=1253648
Never Give Up!
 
Old 12-23-2012, 12:35 PM   #2
DeadlyNightshade
Plz...
 
DeadlyNightshade's Avatar
portfolio
Martin Dahlin
Jr. Technical Artist
King
Stockholm, Sweden
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 898
The Interactive Split -tool is known for being unreliable.
I almost never use that one because it's tendency to crash the program. Use the default one instead.
__________________
Nightshade UV Editor (script for Maya) - Extends Maya's default UV Texture Editor with additional tools.
 
Old 12-23-2012, 12:44 PM   #3
ehturan
Veteran
 
ehturan's Avatar
portfolio
Enes Burhan KURAN
Student
Nj, Turkey
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 56
Can't I figure out this ? If I can't how I can reform my polys :(
__________________
My WIP Thread:
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=1253648
Never Give Up!

Last edited by ehturan : 12-23-2012 at 01:18 PM.
 
Old 12-23-2012, 04:01 PM   #4
DeadlyNightshade
Plz...
 
DeadlyNightshade's Avatar
portfolio
Martin Dahlin
Jr. Technical Artist
King
Stockholm, Sweden
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 898
On the marking menu (shift + right click) you have both "split polygon tool" and "interactive split polygon tool".
__________________
Nightshade UV Editor (script for Maya) - Extends Maya's default UV Texture Editor with additional tools.
 
Old 12-24-2012, 07:15 AM   #5
EightBit
Lord of the posts
Mitch Rosefelt
OutThereSumwhere, USA
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,044
Try switching to a single perspective viewport to get the split pgon tool to work.
__________________
If animation couldn't change the world, it wouldn't be such a Micky-Mouse place.
 
Old 12-24-2012, 02:39 PM   #6
oglu
Christoph Schädl
 
oglu's Avatar
portfolio
Christoph Schädl
Austria
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,098
if you have a scene to reproduce the crash please send it autodesk and fill in a bug.
without a repro scene there is near to no chance to get the bug fixed.
__________________
...
 
Old 12-24-2012, 03:34 PM   #7
ehturan
Veteran
 
ehturan's Avatar
portfolio
Enes Burhan KURAN
Student
Nj, Turkey
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 56
Thank you guys, for all replies.
__________________
My WIP Thread:
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=1253648
Never Give Up!
 
Old 01-19-2013, 12:16 AM   #8
culturebloc
Storyteller
portfolio
Tim Hole
Cardiff, United Kingdom
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Can I hijack this thread and add something. I find the split polygon tool better than the interactive polygon tool for adding geometry. It gets really frustrating when for some unknown reason (well unknown to me) quite often it won't add lines or loops at all.

I've heard that it is a bit buggy...is it really that buggy. Does it work a lot better in orthographic than in the perspective? I find that at times the split will add lines whereas the interactive won't and vice versa, if I want to manually create a loop across some faces.

It doesn't happen all the time, just some times. I know its hard to answer why without being there looking at my scene, but is there reasons for it refusing to subdivide a face.

This really slows my work flow down, and probably is the only thing that does.

I didn't create a thread for this as it seems to be quite relevant to the topic, but if there aren't any further replies I'll try posting it in its own thread. Its annoying me that much.

Thanks, and sorry for the hijack.

 
Old 01-19-2013, 12:16 AM   #9
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.