CGTalk > Software > Autodesk Maya
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-03-2013, 06:53 PM   #1
Enuniq
...
portfolio
John Doe
Enuniq
Albuquerque, USA
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Joint Rigging problems

Hi guys, I have a small question. In the picture below, my joint chain isn't shown. I've gone over to Display>Animation>Joint Size, but nothing changes. Thoughts? Also, if any body could give me a tutorial of a noobies guide to rigging, that would be greatly appreciated.



This is what I want it to look like:


 
Old 02-03-2013, 09:23 PM   #2
gmask
Obfuscator
 
gmask's Avatar
gmask
Power Sitting
Topanga, USA
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 6,937
could be a display card driver issue.. what are your system specs etc.. check for a driver update
__________________
blah blah blah
 
Old 02-03-2013, 11:01 PM   #3
Zhbdcafe
MayaArtist
portfolio
Zahid Hasan Zitu
No
Sylhet, Bangladesh
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 171
Send a message via MSN to Zhbdcafe Send a message via Yahoo to Zhbdcafe
Check out your graphics driver or try re-installing the program. You may have a look to the tutorial http://www.digitaltutors.com/11/tra...=502&autoplay=1
 
Old 02-04-2013, 02:33 AM   #4
Enuniq
...
portfolio
John Doe
Enuniq
Albuquerque, USA
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
I have the following specs:

Dell Vostro 3550
Windows 7
4 gb of ram
Intel Core i3 Sandybridge
Intel Onboard Graphics

Maya 2013

Updating my graphics driver didn't really seem to make a difference. :(
 
Old 02-04-2013, 09:00 AM   #5
3Dmonkey
Frequenter
Mark
New Zealand
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 182
Need more info. What were the steps you took? Have the joints always looked like that or did something happen? Can you post the scene?

Last edited by 3Dmonkey : 02-04-2013 at 09:24 AM.
 
Old 02-04-2013, 11:53 PM   #6
Enuniq
...
portfolio
John Doe
Enuniq
Albuquerque, USA
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
This is the first time I've used the joint tool. I created this alien creature with a tutorial and now tried to rig it. Will the rigging process still work?

 
Old 02-06-2013, 02:17 AM   #7
Enuniq
...
portfolio
John Doe
Enuniq
Albuquerque, USA
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Ok, I think it is my graphics card. My drivers are up to date, but they can't process such programs. I tried to switch it to View Port 2.0, and it said that it couldn't do that. I have one question though, can I still rig with it?

Thanks guys!
 
Old 02-06-2013, 02:35 AM   #8
gmask
Obfuscator
 
gmask's Avatar
gmask
Power Sitting
Topanga, USA
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 6,937
Quote:
Originally Posted by Enuniq
I have the following specs:

Dell Vostro 3550
Windows 7
4 gb of ram
Intel Core i3 Sandybridge
Intel Onboard Graphics

Maya 2013

Updating my graphics driver didn't really seem to make a difference. :(



Well that's not a very good display chip.. I don't know that you'll beable to fix this display issue on this computer.

I guess you can try to rig regardless.. it may not matter.
__________________
blah blah blah
 
Old 02-06-2013, 02:35 AM   #9
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:14 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.