CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Rendering
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-02-2012, 11:07 AM   #1
Dirtvic
stuck in pixels
 
Dirtvic's Avatar
portfolio
Dushyant Bhardwaj
Texturing lighting
New%2BDelhi, India
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 216
When to change these settings.??

When to Change these settings.

Max samples
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (69.3 KB, 40 views)
 
Old 10-03-2012, 05:46 AM   #2
pap87
Lord of the posts
 
pap87's Avatar
portfolio
John Papafotiou
Lighting TD
Wellington, New Zealand
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,441
Lowering the max sample level gives you lower quality and faster render time.
Lowering the anti-aliasing contrast will bias the sample level towards the max sample level thus giving you better sampling and longer render time.

When to change them depends on whether you want a fast, low quality preview render or a longer higher-quality render.
 
Old 10-04-2012, 01:45 AM   #3
RickToxik
Expert
 
RickToxik's Avatar
portfolio
emg
Canada
 
Join Date: May 2010
Posts: 560
Preview at -2/0 and render at 0/2. Tweaking the AA contrast requires diagnosing

I sometimes render at -1/1 if I render at frames larger than HD or if I don't feel like waiting XD


*** Know that these values have the highest impact on your render times, generally speaking ***
 
Old 10-04-2012, 11:27 PM   #4
greenfroggy
New Member
portfolio
Mark Serena
Sydney, AU
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
i render -1/1 unless I'm getting noise and then I up to 0/2.
I lower my AA threshold to red 0.04, green 0.03, blue 0.06. Those are the values from maya software and are based of the sensitivity of the eye to the rgb spectrum, afaik.
When you lower the contrast threshold you tell the renderer to increase the sensitivity of aliasing detection, so it can do its max samples more effectively.

python code
Code:
cmds.setAttr('miDefaultOptions.contrastR', 0.04); cmds.setAttr('miDefaultOptions.contrastG', 0.03); cmds.setAttr('miDefaultOptions.contrastB', 0.06);
 
Old 10-05-2012, 01:16 PM   #5
Dirtvic
stuck in pixels
 
Dirtvic's Avatar
portfolio
Dushyant Bhardwaj
Texturing lighting
New%2BDelhi, India
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 216
I think i can use them in still renders
does this values really help for still images.....with max sample of 3 ,4.....
Improve the Texture Quality or something?
 
Old 10-05-2012, 01:16 PM   #6
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 10:00 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.