Rendering particle instances crashes Maya 2014 on a Mac

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Display Modes
  09 September 2013
Rendering particle instances crashes Maya 2014 on a Mac

Hey guys,

I'm trying to use particle instances to instance a patch of grass over a garden lawn, but each time I try to render it in render view it crashes Maya. I've searched online, and haven't been able to find a solution.

Does anybody else here have a similar problem? Is it a bug? And is there a possible solution or workaround?

I am using Maya 2014 on Mac OS 10.7.5

Thank you in advance,

Ian
 
  09 September 2013
can you post a sample scene?
 
  09 September 2013
Originally Posted by cgbeige: can you post a sample scene?


Sure... So do you mean the .mb file?
 
  09 September 2013
Was logged as a bug when 2014 shipped. ADSK support gave no indication on when it would be addressed.
 
  09 September 2013
Thank you Kevin... So my only real option would be to bake/convert those instances into actual geometry? That would make my scene very heavy and really slow things down.

I'm assuming that you have discovered this problem during your own workflow too what alternative options did you have available to you?
 
  09 September 2013
I'm also having lots of instancing woes with 2014 so far, in Win7 here though. In fact, scenes with instancing no longer render in 2012 on this machine anymore, and I'm having other headaches. The same scenes render fine on my other machine, which doesn't have 2014 installed yet... Hopefully they'll get back to us on this issue, shortly!
__________________
Commodore 64 @ 1MHz
64KB RAM
1541 Floppy Drive


"Like stone we battle the wind... Beat down and strangle the rains..."
 
  09 September 2013
Originally Posted by InfernalDarkness: I'm also having lots of instancing woes with 2014 so far, in Win7 here though. In fact, scenes with instancing no longer render in 2012 on this machine anymore, and I'm having other headaches. The same scenes render fine on my other machine, which doesn't have 2014 installed yet... Hopefully they'll get back to us on this issue, shortly!


I agree...This is a real pain. It seems to work okay in Maya Software Renderer, and it only seems to crash with me in Mental Ray. I've tried rendering the same scene in Maya 2013 and so far it doesn't seem to have any problems.

I'm wondering if anybody has tried this in Vray to see if the problem still occurs. I've never used Vray before so I'm curious about its performance.
 
  10 October 2013
instances render fine in V-Ray under 2014. It's a mental ray problem.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:34 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.