mxs glitch?

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  07 July 2017
mxs glitch?

Run the mxs below, ...as you will see, the presets bar appears and all is good...now save the
file, close max and reopen...this generates an error - "dll not found"

rec = Rectangle length:25 width:10
select rec
modPanel.addModToSelection (EmptyModifier ()) ui:on

Dyndef = attributes DynamicMaps
(
parameters main rollout:dyna
(
EyeWrinkle_LEFT type:#float ui:EyeWrinkle_LEFT



)
rollout dyna "Dynamic Rig Maps"
(
label lbl1 "EyeWrinkle_LEFT"
spinner EyeWrinkle_LEFT "" type: #float align:#center range:[0,100,10]

)
)
custAttributes.add $.modifiers[1] dyndef #unique
custAttributes.add $.modifiers[1] CustomAttributesPresets* #unique


Any suggestions?

Last edited by floatingworld : 07 July 2017 at 02:49 PM.
 
  07 July 2017
it works ok for me, maybe you have a corrupt or missing file in your 3ds max installation
 
  07 July 2017
Yes it works but* have you saved, then re-opened the file after closing max?
 
  07 July 2017
yes, I did what you said and no error was prompted.
 
  07 July 2017
Hmmm...now I'm confused. Don't think anything's wrong with my installation...using max 2017 but the same thing happens using max 2018. I can't have 2 faulty installations, surely?* Thanks anyway
 
  07 July 2017
This is relate to preset CA.
I forgot the exact detail, but casically your preset CA is lost or something.
Solution is you need to remove preset CA.
 
  07 July 2017
Alright, now i can see what is going on!. You have an asterisk at the end of CustomAttributesPresets so that's why i didn't get the error. Without the asterisk the preset is created and i got the error.

The way to fix it is just to remove the #unique at the end of the last line.

cheers
 
  07 July 2017
no the asterisk is just an artifact of this post..it's not in the original code...I have asked the presets inventor, Paul Neale, to look into it but he hasn't got back to me yet...there is a* brute force work around of simply adding the code for the thing but i prefer elegant solutions
 
  07 July 2017
I gave you the solution in my previous message already lol.

Remove the #unique in the last line of the code where you add the preset
 
  07 July 2017
Don't come here much anymore. I have had a couple people ask me about this but I have not had time to look at what was done. The original code was a scripted plugin, it was changed to a CS Def, really they should be very similar. Would have to dig in and see what is causing it. If I find time soon I will give it a try.*
__________________
Paul Neale
http://paulneale.com
 
  07 July 2017
Originally Posted by floatingworld: Run the mxs below, ...as you will see, the presets bar appears and all is good...now save the
file, close max and reopen...this generates an error - "dll not found"


does it say what DLL was not found? Could you post whole error message?
 
  4 Days Ago
Did any one end up solving this?
__________________
Paul Neale
http://paulneale.com
 
  4 Days Ago
removing the unique tag seemed to do it
 
reply share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 05:22 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.