Autodesk Maya 2014 wrong GPU

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  04 April 2013
Autodesk Maya 2014 wrong GPU

Hello, I have a problem with Maya, when I go into preferences, I can see it is using my Intel HD Graphics, not my Nvidia card. I have also made sure it is in GPU-Z, the intel gets hot therefore is in use. How can I get my gtx 560 to work? Thanks in advance!
 
  04 April 2013
On what hardware and OS?
There are several models out there with double chipsets from both Dell and Apple (and other various manufacturers I'm not aware of, I'm sure), and there are three different operating systems you might be running Maya on.
__________________
Come, Join the Cult http://www.cultofrig.com - Rigging from First Principles
 
  04 April 2013
Originally Posted by ThE_JacO: On what hardware and OS?
There are several models out there with double chipsets from both Dell and Apple (and other various manufacturers I'm not aware of, I'm sure), and there are three different operating systems you might be running Maya on.


Hello ThE_JacO,

I am on Windows 8 64-bit.

CPU: Intel Ivy Bridge 3770k (HD 4000)

GPU: Nvidia Geforce GTX 560
 
  04 April 2013
I have a ThinkPad with two graphics chipets. It helps battery life tremendously but professional 3D application are hit and miss (flickering, slow performance, etc.). In the BIOS I set it to use only the Nvidia graphics and ignore the Intel graphics and all of the issues went away.
__________________
http://www.whenpicsfly.com
 
  04 April 2013
Originally Posted by Razorvox: Hello ThE_JacO,

I am on Windows 8 64-bit.

CPU: Intel Ivy Bridge 3770k (HD 4000)

GPU: Nvidia Geforce GTX 560

As Olson mentions, checking the BIOS for an always on option, when connected to A/C, would be the first thing I'd do for serious work.

I have no experience with win8 so can't help with the OS side of things in these regards.
__________________
Come, Join the Cult http://www.cultofrig.com - Rigging from First Principles
 
  04 April 2013
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:27 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.