CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Rendering
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-14-2013, 10:39 PM   #1
skdzines
Frequenter
portfolio
Scott King
US
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 180
32bit Tif won't load

My 32bit tif generated from Zbrush won't load in Maya 2013. I have the tiffFloatReader.mll plugin loaded but I continue to get the following error.

TIFFReadDirectory: Warning, foo: Bogus "StripByteCounts" field, ignoring and calculating from imagelength.
foo: Sorry, can not handle images with 32-bit samples.

Anyone know how to use 32 bit tif displacements in Maya?

Thanks!
__________________
Portfolio: http://skdzines.com
 
Old 02-15-2013, 04:19 AM   #2
cgbeige
Expert
 
cgbeige's Avatar
portfolio
Dave Girard
Opinions are mine. You can't have them.
San_Francisrococo, USA
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,001
it might just be rich TIFF info that is irrelevant to actual pixel data. Did you try rendering? If you're using compression, don't use ZIP compression, use LZW and see if that works.
 
Old 02-15-2013, 06:12 AM   #3
refract
Expert
 
refract's Avatar
portfolio
John John
Character modeling, Lighting, Compositing
Work
Los Angeles, United States
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 711
Send a message via ICQ to refract Send a message via AIM to refract Send a message via MSN to refract Send a message via Yahoo to refract
16bit output works
 
Old 02-15-2013, 02:39 PM   #4
skdzines
Frequenter
portfolio
Scott King
US
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 180
Thanks for the replies.

cgbeige, I can't try rendering it because maya doesn't actually load the file into the node. I'll try exporting from Photoshop and playing around with the compression settings to see what I get. I've read previously though not to use LZW as mental ray doesn't like it either.

refract, I've used 16 bit plenty in the past however really wanted to try 32bit because they are supposed to contain more information and give a much better result.

I was using a vector displacement map which was giving really good results but the problem is that vector displacement at the moment doesn't support animating deforming characters (at least to my knowledge). Even though Zbrush has a setting for tangent space vector displacement, I can't seem to get them to render in maya at all.

Does anyone have experience with VD maps?

Thanks again!
__________________
Portfolio: http://skdzines.com
 
Old 02-16-2013, 07:04 AM   #5
refract
Expert
 
refract's Avatar
portfolio
John John
Character modeling, Lighting, Compositing
Work
Los Angeles, United States
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 711
Send a message via ICQ to refract Send a message via AIM to refract Send a message via MSN to refract Send a message via Yahoo to refract
Vector displacement apparently isn't figured out yet for Vray or MentalRay,.. I just use what works, which is the default 16bit tifs.
I'd really like to use 32bit vectors too.
 
Old 02-19-2013, 03:31 AM   #6
Bilgames
Veteran
portfolio
Bilgames
Sao paulo, USA
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 44
VDM doesn't work in vray, but vrays displacement is very good.
VDM for Mental ray works in Maya 2013.
 
Old 02-19-2013, 03:31 AM   #7
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 12:59 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.