CGTalk > Software > Compositing Software > Adobe After Effects
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-16-2013, 11:49 PM   #1
MythosGreer
New Member
portfolio
Andrew
Saint Helena, United States Minor Outlying Islands
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Strange Re-linking Problem

Hello All,

I've been having a strange problem with After Effects as of late related to re-linking footage to a project.



I'm currently doing a project for a friend overseas. He sent me the RAW footage he filmed on (with a cannon 5D camera) and along with it the project. There are two versions on the project. V1 and V2. In V1 there are a few slight differences in the cut of the film, and V2 is a more refined version of it.



Now I go in and try to re-link all the footage. It works for V1 however whenever I try to re-link for V2, it does something strange in the timeline. When I view the footage in the timeline, rather then cutting how it should, it just cuts right to where the RAW footage starts.



Here's an example. In shot 1 the Brown Wizard looks down from the tower, cut to shot 2, the Black Wizard approaches and shoots a fire ball towards the tower. Now when I try to re-link the footage, in the timeline both shot 1 and shot 2 start right at the beginning of the RAW footage before the director shouts action.



Upon further observation between the compositions of V1 and V2 and realized that in V1 you have the ghost trails left behind by RAW footage that was spliced and cut together, where as in V2 in the timeline, the footage dosent give off the ghost trails. Rather the footage is precisely as long as the actual cuts, I can't expand it.



After asking my friend about it he tells me that he exported the V1 composition as an EDL, brought it into premier, did some modification to the cut and the re-exported as another EDL and brought it back into After Effects, labeling it V2.



I'm hoping to find out what exactly caused this problem and more importantly how to solve it. My friend isn't quite too tech savy and I'm still learning myself, so if anyone has any ideas, I would greatly appreciate it.
 
Old 07-16-2013, 11:49 PM   #2
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 04:14 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.