Live action night mare

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  10 October 2012
Live action night mare

here i am slaving to get maya to play jpeg imported jpeg sequence to no avail. I tried to use another format Iff and works ,but a new issue comes pop up,the object slide on the tracked points.I have a perfect boujou track with all the objects pin pointed just fine but when inside of maya things just don't add up.any help with the jpeg file errors?
 
  10 October 2012
are they jpeg2000 files? I dunno if Maya supports those.. just stabbing in the dark
__________________
blah blah blah
 
  10 October 2012
If you are 100% that your track is correct then check your framerates in Maya and boujou. Is the sequence starting at the same frame in both apps?
__________________
Voxels for dinner.
_____________
http://esvfx.wordpress.com/ maya vfx blog
 
  10 October 2012
Maya is the issue here

The frame rates are consistent ,but the tracking piont still drift and the image sequence can't be read when the file is imported from boojou.Here is the error message maya gives "

"



Originally Posted by Schempp: If you are 100% that your track is correct then check your framerates in Maya and boujou. Is the sequence starting at the same frame in both apps?

Last edited by AbsorbentGhost : 10 October 2012 at 09:39 AM.
 
  10 October 2012
Too small to read.

You can copy the error message from the script editor as text and paste them here.
 
  10 October 2012
Sorry about that buddy

here is the text of what it reads as ""
// Error: Unable to load the image file, 'C:/Users/test/Desktop/Good Videos/DSC_1.MOV', for Camera_1_ImagePlane1

Originally Posted by Panupat: Too small to read.

You can copy the error message from the script editor as text and paste them here.
 
  10 October 2012
How do you have your imagePlane set? Is it set to movie?
 
  10 October 2012
Thats a qt movie thats giving you that error, go into hypershade under the textures tab and find what the node with the mov file is conected to, and correct whatever needs to be corrected,
 
  10 October 2012
Not sure about boujou but when you are posting that error message i surely beleive that its the mov file that creates the problem. i always convert my mov files to an image sequence before i track cause then i know that the tracking software can export it to maya.

start by converting your mov file to jpgs or any other format that maya likes. be sure to get the framepadding right otherwise maya will just spit out yet another error message.


Hope it helps.
__________________
Voxels for dinner.
_____________
http://esvfx.wordpress.com/ maya vfx blog
 
  10 October 2012
guys i found the issue

Maya isn't a smart program in terms of filling in the blanks as max can,the issue was that maya can't read image sequence if it don't have a strict naming convention so wat i did was go to AAF and exported the sequence "filename.#####extension" .did my track over and exported to maya.
 
  10 October 2012
Originally Posted by AbsorbentGhost: Maya isn't a smart program in terms of filling in the blanks as max can,the issue was that maya can't read image sequence if it don't have a strict naming convention so wat i did was go to AAF and exported the sequence "filename.#####extension" .did my track over and exported to maya.


True.. using movie files is unpredictable

image sequences should be "image_name.0001.jpg" etc
__________________
blah blah blah
 
  10 October 2012
I would avoid using _ (underscore) and just go with . (dots).

I have had issues before with image sequences. Funny thing is if itīs just used as a normal texture, I never have any problems.
 
  10 October 2012
Originally Posted by Kyron: I would avoid using _ (underscore) and just go with . (dots).

I have had issues before with image sequences. Funny thing is if itīs just used as a normal texture, I never have any problems.


You can have underscores just don't use them to delineate where the sequence number begins and ends.

There should be a dot before the sequence number and inbetween the sequence number and the suffix.

For any other use like a static texture maya doesn't really care about any of this.
__________________
blah blah blah

Last edited by gmask : 10 October 2012 at 05:43 PM.
 
  10 October 2012
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright Đ2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:54 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.