CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Rendering
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-24-2013, 06:51 PM   #136
pollos
2∞&→
 
pollos's Avatar
portfolio
Tomm
3D Modeler
ToonBox Entertainment
Toronto, Canada
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 401
I have just recently learned about working linearly, and I'm just wondering how relevant this tool still is. I am using 2013 and 2014, and I guess the only issue with these versions is the colour swatches, since we now have the colour management input and output profiles for textures and stuff. So basically I am asking is this tool still useful in 2013/14 for gamma correcting maya's swatches?

edit: maybe it would have been good to read some of the posts before posting. sounds like you just updated it, but my question still stands, is it only useful for maya's swatches now?
 
Old 05-24-2013, 09:48 PM   #137
Redsand1080
43% Burnt
 
Redsand1080's Avatar
portfolio
Justin Jenkins
Senior Technical Artist
Camber Corporation
USA
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 803
Send a message via AIM to Redsand1080
Quote:
Originally Posted by pollos
is it only useful for maya's swatches now?


For the most part. Depends on how you like to work. If you want to use Maya's color management then yes, you put it in 'color swatches only' mode and use it to automate the correction of all the swatches maya's color management won't correct.

Hope that helps.

-Justin
__________________
If animation is the illusion of life, then life is the illusion of reality.


"On ne sort pas DU REVE."

 
Old 05-26-2013, 02:36 PM   #138
Redsand1080
43% Burnt
 
Redsand1080's Avatar
portfolio
Justin Jenkins
Senior Technical Artist
Camber Corporation
USA
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 803
Send a message via AIM to Redsand1080
Quote:
Originally Posted by Hamburger
2) If you press the Update all shaders twice, the whole scene gets double gamma corrected. Maybe there is a way to already detect that a gammaCorrect node has been addded so it skips over? I'm not sure.


Doh! You're right. It did not used to do this but I was mucking around in parts I hadn't touched in a while, bad idea usually. One simple little mistake broke it. lol.

Thanks for pointing it out! I'll check on the Vray issue as well.

-Justin
__________________
If animation is the illusion of life, then life is the illusion of reality.


"On ne sort pas DU REVE."

 
Old 05-26-2013, 02:57 PM   #139
Redsand1080
43% Burnt
 
Redsand1080's Avatar
portfolio
Justin Jenkins
Senior Technical Artist
Camber Corporation
USA
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 803
Send a message via AIM to Redsand1080
Updated to v2.1.2

Fixed the bug Hamburger pointed out that would double correct gamma nodes.
__________________
If animation is the illusion of life, then life is the illusion of reality.


"On ne sort pas DU REVE."

 
Old 05-27-2013, 03:37 AM   #140
Hamburger
Expert
portfolio
Where is it?
Architectural Viz
Australia
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2,024
I'll give it a crack and report back if anything else pops up. Good script. Thanks again.
 
Old 05-27-2013, 02:06 PM   #141
pollos
2∞&→
 
pollos's Avatar
portfolio
Tomm
3D Modeler
ToonBox Entertainment
Toronto, Canada
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 401
Been using it for a few days and aside from that double correcting bug, everything seems great. Thanks for making this!
 
Old 05-27-2013, 04:18 PM   #142
Redsand1080
43% Burnt
 
Redsand1080's Avatar
portfolio
Justin Jenkins
Senior Technical Artist
Camber Corporation
USA
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 803
Send a message via AIM to Redsand1080
Quote:
Originally Posted by pollos
Been using it for a few days and aside from that double correcting bug, everything seems great. Thanks for making this!


Not a problem. That should be fixed now. Didn't used to do that. Temporary bug I introduced changing the way a couple things worked.

Let me know if you notice anything else.

-Justin
__________________
If animation is the illusion of life, then life is the illusion of reality.


"On ne sort pas DU REVE."

 
Old 05-27-2013, 04:19 PM   #143
Redsand1080
43% Burnt
 
Redsand1080's Avatar
portfolio
Justin Jenkins
Senior Technical Artist
Camber Corporation
USA
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 803
Send a message via AIM to Redsand1080
Quote:
Originally Posted by Hamburger
I'll give it a crack and report back if anything else pops up. Good script. Thanks again.


Not a problem. Glad it's helped you out!

Still need to check on the vray thing. I don't have it installed anymore. I'll have to go get the trial again. Is that still happening for you? Seems to work with the mia just fine.

-Justin
__________________
If animation is the illusion of life, then life is the illusion of reality.


"On ne sort pas DU REVE."

 
Old 07-30-2013, 01:21 AM   #144
Prodeguerriero
New Member
portfolio
Gabriele
Milano, Italy
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thumbs up

Hey man,

I just started to tackle the whole linear workflow bit in Maya 2014 and I ended up here after some research on making my life easier while gamma correcting everything.

So, first of all, thanks a lot! I tried it whilst half way through doing everything manually on my project, and I was doing exactly the same thing, which I guess is not surprising. I do have a couple of questions/ideas for you:

1) I see that the script doesn't apply the gamma correction node if values are == 1 && == 0. Does it have some kind of threshold(as in: ignore if value >= 0,995) or is it simply for full integers?

2) While doing it by hand, for the sake of full control I added a multiply divide node with this settings:
Mode = divide
Input 1 = 1,1,1
Input 2 = 2.2, 2.2, 2.2
Then I linked the output to each gamma node's gamma input. If you do this you can always revert to uncorrected gamma swatches by simply editing the multiplyDivide node.
If you added this, it would be really appreciated

Cheerio and thanks again!
 
Old 07-30-2013, 01:28 PM   #145
Prodeguerriero
New Member
portfolio
Gabriele
Milano, Italy
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Thumbs up Thx

Damn, double post!

Last edited by Prodeguerriero : 07-31-2013 at 05:18 PM. Reason: Double!
 
Old 07-30-2013, 01:28 PM   #146
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,480
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 02:04 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.