CGTalk > Techniques > Character Rigging
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-28-2012, 03:15 AM   #1
CheddahBeef
Scholar
portfolio
David Lamb
Los Angeles, USA
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 45
Trouble with Min/Max/Default on set driven keys

Animator getting my rigging feet wet following some basic tutorials - did a fair bit of googling, found others with the issue but no solution, many apologies if this is covered somewhere obvious.

Working in Maya 2010 64 Bit. When I create attributes and set driven keys I am unable to see any in-betweens in the rotation, e.g.:

Toe_Roll has a min -10 (-30 x rot), default 0, max 10 (30 x rot)

When I set Toe_Roll to 10, -10, or 0 the joints make the appropriate rotation - but when middle mouse scrolling from -10 to 10, I see no in-betweens, it simply pops between the 3 different rotations.

Tried setting some keys on the controller and splining in the graph editor - no changes along the curve, simply pops once it reaches -10, 0, or 10. (not sure if it matters, but weirdly noticed that the attributes were not snapping to frame times, despite that being default - and further refused when highlighting them individually and edit-> snap)

Have started over twice now, encounter the same problem each time. Hope it all makes sense, I suspect I'm overlooking something simple. Any help would be greatly appreciated!

Last edited by CheddahBeef : 10-28-2012 at 03:19 AM.
 
Old 10-28-2012, 04:52 AM   #2
nuternativ
Automator
 
nuternativ's Avatar
portfolio
nuternativ
Character TD
Picture This Studio
Bangkok, Thailand
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 148
Hi,
That's weird. Have you tried entering values by hand? Well, if I can have a look at your scene would be easier to know why this happen.
 
Old 10-28-2012, 05:35 AM   #3
CheddahBeef
Scholar
portfolio
David Lamb
Los Angeles, USA
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 45
Hey, thanks for the reply! Typing by hand has the same results as middle mouse scrolling, only works on the 3 designated values. Applies to all of the attributes I've added, highlighted "Ball Lift" just for clarity.



Last edited by CheddahBeef : 10-28-2012 at 08:19 PM.
 
Old 10-28-2012, 01:56 PM   #4
nuternativ
Automator
 
nuternativ's Avatar
portfolio
nuternativ
Character TD
Picture This Studio
Bangkok, Thailand
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 148
Select your 'lft_ballLift_GRP', open graph editor and check your SDK anim graph tangent.
They're all stepped. Change them to linear and your problems are gone.
 
Old 10-28-2012, 08:16 PM   #5
CheddahBeef
Scholar
portfolio
David Lamb
Los Angeles, USA
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 45
*smacks forehead*

Didn't even think about the groups I was setting keys on to make them driven. Now I understand what they were talking about on google....

THANK YOU!
 
Old 10-28-2012, 08:16 PM   #6
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,480
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 08:50 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.