CGTalk > Techniques > Texturing and Surfacing
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-12-2013, 04:41 PM   #1
AngelaSinner
Veteran
portfolio
Ekaterina Terzieva
Southampton, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Maya displacement map problem

Hi all
Ive been trying to find a solution for this all day watching tutorials about it on youtube, but couldn't figure it out.

I created a displacement map in Xnormals program and tried to assign it in Maya however when i render it, it goes crazy.
this is my low res model
http://prntscr.com/1f0li6
and this is the displacement map im trying to project to get all the details back from the hi res to the low res model
http://prntscr.com/1f0lvu
and when i render it with mental ray i get this
http://prntscr.com/1f0m0x
heres my hypershade to show how its assigned
http://prntscr.com/1f0mau

I would appreciate any help on this, thanks
 
Old 07-13-2013, 05:21 AM   #2
cnivasg
New Member
portfolio
Srinivas Gurram
Lighting Artist
Firefly Creative Studios
Hyderabad, India
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
Send a message via Yahoo to cnivasg
Try to do following....

1. Select the model and apply Displacement approximation.
(You can find it in "Windows>Rendering Editors>mentalray>Approximation editor. When window appears click on Create on Displacement. and let the settings default.
2. For the Displacement map node, change the "alpha offset" to " -half the value of alpha gain". ex: AG = 1, AO = -0.5 or AG = 0.5, AO = -0.25



Srinivas G
 
Old 07-13-2013, 06:10 AM   #3
cnivasg
New Member
portfolio
Srinivas Gurram
Lighting Artist
Firefly Creative Studios
Hyderabad, India
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
Send a message via Yahoo to cnivasg
try this

apply displacement approximation to your model. (you can find it in Windows>Rendering Editors>mental ray> approximation editor.

for displacement map node, change the values of alpha gain & alpha offset to 0.5 & -0.25.
 
Old 07-15-2013, 12:55 PM   #4
AngelaSinner
Veteran
portfolio
Ekaterina Terzieva
Southampton, United Kingdom
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Thanks for the reply.
I tried doing what you said, but it still doesnt look right
http://prntscr.com/1fj9co
then changed it some more and managed something a bit better
http://prntscr.com/1fj9e5
but it should look like this, this is with the normal map only
http://prntscr.com/1fj9oy
 
Old 07-15-2013, 12:55 PM   #5
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.