CGTalk > Software > Autodesk 3ds max > Particle Flow
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-29-2013, 08:45 AM   #1
jobwallis
JuiceLoosner
portfolio
Job Wallis
Sydney, Australia
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 103
Send a message via MSN to jobwallis
how can i use a vertex selection as particle emitter?

How can i use a vertex selection as particle emitter?
My surface is animated via progressive morph targets.
Would like to maintain selection verts as area of emission.
max2012
 
Old 04-29-2013, 09:52 AM   #2
jobwallis
JuiceLoosner
portfolio
Job Wallis
Sydney, Australia
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 103
Send a message via MSN to jobwallis
OK so the Position Object operator has a dropdown that is able to specify "selected vertices". I'll experiment with this. Though if anyone knows how to actually specify the verts please let me know.
 
Old 04-29-2013, 02:00 PM   #3
d4rk3lf
Expert
 
d4rk3lf's Avatar
portfolio
Boban Krsmanovic
Nis, Serbia
 
Join Date: May 2006
Posts: 608
Yes, object select have that option.

I am not sure will this going to help you, but "volume select" modifier is a really powerful tool for making vertex selections animated, or just on the top of the mesh, bottom.. or just using other animated geometry as a selection tool (whenever they touch the mesh, the selection will occur).
__________________
Now it's the time to be extreme!
Demoreel
website
 
Old 04-29-2013, 06:20 PM   #4
JohnnyRandom
Configurator
 
JohnnyRandom's Avatar
portfolio
John Rand
still wandering the binary void
salt lake city, USA
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,000
You can also add a Mesh Select modifier to your emitter geo, go to the Vertex Sub-object level, select some verts, then in the Position Object operator Location choose "Selected Vertices".
__________________
poof ~>Vimeo<~
 
Old 04-29-2013, 10:04 PM   #5
jobwallis
JuiceLoosner
portfolio
Job Wallis
Sydney, Australia
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 103
Send a message via MSN to jobwallis
Thanks Johnny and Dark Elf
With the mesh select does it just take the top mesh select in the stack?
I actually need multiple vert selections from the one piece of geometry (a breaking wave) to create different spray and foam fx. Is there any way to specify among a number of mesh select modifiers?
 
Old 04-29-2013, 11:55 PM   #6
JohnnyRandom
Configurator
 
JohnnyRandom's Avatar
portfolio
John Rand
still wandering the binary void
salt lake city, USA
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,000
You could specify with something like mat id.

Since you are doing something like a wave you could use d4rk3lf's idea and use a volume select with a noise animated box at the correct z-axis to enable an inVolume selection.

This is something Genome would excel in prepping that mesh for particle emission.
__________________
poof ~>Vimeo<~
 
Old 04-29-2013, 11:55 PM   #7
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,480
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 01:31 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.