CGTalk > Software > Autodesk 3ds max
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-12-2013, 11:20 AM   #1
catche
Expert
portfolio
Jan Petter Grashei
Sandnes, Norway
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 860
Some PCs don't render anisotropic + blurry reflections (MR)

It seems that some computers on my company's renderfarm can't render anisotropic blurry reflections in arch & design (at least), as in just the reflections but not the specular. Instead they render the reflections with a straight 1.0 anisotropy but with the iconic elongated specular shine that it causes.

This is how it should look:
http://i.imgur.com/0ppdSZB.jpg

But this is how some of the computers end up rendering it:
http://i.imgur.com/vjlQSuD.jpg

The scene has no animation or anything, this is from the same render job which has 100 still standing frames.


Anyone got a clue what to test? Any help is much appreciated.
 
Old 02-12-2013, 02:16 PM   #2
hotknife
Expert
 
hotknife's Avatar
Andrew Whitney
Nottingham,
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 1,119
That does look odd.

Are there any image maps special shaders being used that some machines can 'see' on the network - that others cannot see due to network paths. (It doesn't look the case)

Do you have the same Service packs across the network machines ?

What is the difference in the machines that are causing the artifacts..CPU's all the same.
Years ago there was a rumour that AMD's would produce slightly different results to Intel but not sure how substantiated that was.
__________________
Renderfarm hire available @ www.hotknife.co.uk
 
Old 02-12-2013, 03:11 PM   #3
catche
Expert
portfolio
Jan Petter Grashei
Sandnes, Norway
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 860
There are no maps on anything except the ground, which has a completely standard brushed metal preset.

The hardware is mostly the same across the farm, although it looks like hardware doesn't make much of a difference since more or less identical computers hardware-wise render differently.

The software (max version, windows version, windows service packs) are different between all the PCs rendering, but that doesn't seem to be it either. I will try installing service packs and other updates for max on one of the computers to see if it fixes it later.
 
Old 02-12-2013, 03:25 PM   #4
DanHibiki
Expert
 
DanHibiki's Avatar
portfolio
- -
Senior 3d Animator
Invivo communications
Richmond Hill, Canada
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,802
I've had the odd computer output with completely wrong PNG setting from time to time, it just kept what ever the last user set the output setting to.

is it possible to open the file on those systems to see if they're maybe using some odd setting or something?

then again, i've generally had issues with arch & design materials. they tend to flicker and mess up reflections on network render.
Can you switch to a regular material with a mental ray metal shader?
 
Old 02-12-2013, 10:39 PM   #5
Rawalanche
Senior Noob
 
Rawalanche's Avatar
portfolio
Ludvik Koutny
3D Generalist
Prague, Czech Republic
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 327
I remember that in one version of 3ds Max there was a service pack, or hotfix, or whatever it was called, that was addressing a specific problem with relation of anisotropy value and glossiness value in MentalRay. I would make sure that all of the computers run same version of service pack with identical hotfixes.
__________________
http://raw.bluefile.cz/
 
Old 02-13-2013, 08:17 AM   #6
catche
Expert
portfolio
Jan Petter Grashei
Sandnes, Norway
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 860
Yeah, it looks like it might be something software related even though the farm PCs should be more or less identical to each other, so it's peculiar...

I found two other threads regarding the same issue:
http://forum.nvidia-arc.com/archive...php/t-8629.html
http://area.autodesk.com/forum/auto...ropy-reflection

Will investigate further when I have the time.
 
Old 02-14-2013, 10:21 AM   #7
DucK-
woohoo!
 
DucK-'s Avatar
Andy Közle
Neckarsulm, Germany
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 64
Am almost sure this is due to a lack of service updates on some of your max versions. We had similar problems on our renderfarm. Some computers were only applying anisotropic blurring to specular highlights, others were blurring both specular and reflections. Updating to identical service packs solved the issue.

Unfortunately I can't remember which service pack caused the discrepancies. As far as I can remember it was some service pack that had something to do with Iray implementation.
 
Old 02-14-2013, 10:21 AM   #8
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.