CGTalk > Software > Autodesk Maya > Maya Dynamics
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-13-2013, 06:08 AM   #1
gameSedit
nirvana reedemed
 
gameSedit's Avatar
portfolio
chetan Vijayakumar
3d/fx artist
Bangalore, India
 
Join Date: May 2009
Posts: 48
Fluids Center Implode attr Issue

Hi all, I am facing some issues with the fluids center implode attribute. I have applied a Crater 3d texture to the center implode attr to get a particular look. A single frame render or a static camera batch render works fine, but when there is a batch render involving camera animation, the texture looks like they are animated. There is no animation in the texture node or in fluid texture time, but still it looks like its animated. I am guessing that its a case of texture swimming. I tried solving the issue the way we solve the texture swimming problems, but I could not come up with any solution. Any idea on how to solve it ????
If it cant be solved then I guess my last option would be to apply a texture to a sphere and try to get the same look through that
__________________
Chetan.Vijayakumar

Last edited by gameSedit : 02-13-2013 at 06:10 AM. Reason: adding an image
 
Old 02-14-2013, 08:38 PM   #2
Duncan
Expert
 
Duncan's Avatar
Duncan Brinsmead
Principal Scientist
Autodesk
Canada
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,012
Shading network textures by default only get evaluated on the fluid container boundaries... you could increase the volumeSamplesOverride on the fluid shape to sample the texture within the fluid, but for a crater texture this might need to be high to resolve it well enough, making the render slow.
 
Old 02-16-2013, 07:25 AM   #3
gameSedit
nirvana reedemed
 
gameSedit's Avatar
portfolio
chetan Vijayakumar
3d/fx artist
Bangalore, India
 
Join Date: May 2009
Posts: 48
Thumbs up

Hi Duncan, after enabling the VolumeSamplesOverride and playing with the sample values, it works the way I wanted it. As you had mentioned it does take more time to render, but I guess that is something I can live with for now.
Thank you very much for helping me out. I appreciate it. Cheers
__________________
Chetan.Vijayakumar
 
Old 02-16-2013, 07:25 AM   #4
CGTalk Moderation
Expert
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,478
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 03:13 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.