3DS MAX 2013 Performance Issues

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12 December 2012   #16
After trying different cards and nvida and a radeon and both are showing the same issues I am inclined to think this is a software/settings issue. I can easily handle 5+ mill Faces in Blender so I am at a point where I am going to have to get a firepro card to really be able to use max (Sorry guys been main-lining AMD for years and wont give it up) Or I completely relearn how to model and use blender.
 
Old 12 December 2012   #17
I'm getting a workable 5-10fps on 15-20 mil scenes in Nitrous with the highest viewport settings and highest bitmaps display settings, in shaded mode (a bit less in realistic) on a 3gb 580gtx. I have no idea where your problem lies, but I'm not so sure a firepro would solve it...
 
Old 12 December 2012   #18
Quote:
Originally Posted by Akitus
...I am inclined to think this is a software/settings issue.


i would have to agree, and unfortunately don't have any suggestions for that...

if the AMD forum supporters don't have suggestions, you can always try this part of the Area forums:

http://area.autodesk.com/forum/auto...-hardware---os/
__________________
-- LinkedIn Profile --
-- Blog --
-- Portfolio --
 
Old 12 December 2012   #19
FirePro is the only AMD cards certified to be used by Autodesk
 
Old 12 December 2012   #20
"Certified by AD" doesnt mean all that much in the "certified" real world By all accounts, pro cards are not worth the investment at all when coupled with Max. Another thing is ram, do you have 4gb in total or 4 x 4gb? Maybe you could send over you file?
 
Old 12 December 2012   #21
I have a total of 16GB of ram not sure why the report came out that way.
 
Old 12 December 2012   #22
Well, it shouldnt be for lack of ram then. I experience this sluggishness when I had a scene with around 40 different particle systems set up as fountains. As soon as I scrubbed the time slider, the fps dropped to unusable levels. But I frequently edit trees with a million polys and up to workable levels.

Last edited by vlad : 12 December 2012 at 11:52 PM.
 
Old 12 December 2012   #23
Yeah vlad this is why I am so puzzled, Blender has no issues with any thing I am doing which is why I am disappointed that Max will not work on my system. I have no idea what to try next..

EDIT: Well I ran the AMD System monitor and the all I saw is one core get maxed for a second the Vram never exceeded 30% and the system RAM never exceeded 18% so it there anything anyone can think of that could cause Max to behave so badly.

Last edited by Akitus : 12 December 2012 at 06:38 PM.
 
Old 12 December 2012   #24
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 09:03 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.