CGTalk > Techniques > Texturing and Surfacing
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-24-2013, 06:08 PM   #1
CyberGolem's Avatar
Chaz Sutherland
Filmmaker & Artist
Corona, United%2BStates
Join Date: Feb 2005
Posts: 101
Layered Texture not rendering Alphas

I'm trying to learn the process of using multi-tiles and advanced texture/rendering workflows, so I created a simple beveled cube and placed each side on a separate tile (MARI 'patches') and would like to start stacking maps on it.

My goal is to have a base diffuse layer (metallic) with a small bit of surface rust, so I've added a spec map to dial back the rusty spots. I've been successful with getting both of these to play nice with each other using a Blinn. I haven't figured out how to get the spec map to work with a Mia-X material though.
My first problem though is that the top map (with a heavier amount of scaly rust) is not abiding. It's RGBA but the alpha keeps showing up black.

I've looked at the maps that MARI has generated and can see the alpha in Photoshop and when it's plugged into a simple Lambert, but the moment the texture is put into a Layered Texture (using the same Lambert) it goes black.

I've also messed with the different blend modes in the Layered Texture node and have also tried to plug the RGBA files into the Alpha slot of the texture layers but nothing is working.


Last edited by CyberGolem : 06-24-2013 at 10:13 PM.
Old 06-24-2013, 06:08 PM   #2
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,479
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
Thread Closed share thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Society of Digital Artists

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:15 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.