CGTalk > Techniques > Modeling
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-26-2013, 11:12 AM   #1
kaleidoscope12
New Member
portfolio
USA
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
Edge Loops issue

Hi everyone, I'm new to modeling in Maya and am trying to recreate what's in the image

I've created this cylinder, extruded several faces, and added edge loops for support. However, hard edges appear - how can I fix this problem?
http://i565.photobucket.com/albums/...zps0d33cfd7.png
 
Old 10-30-2013, 10:04 AM   #2
aliismail
Frequenter
 
aliismail's Avatar
portfolio
Ali Ismail
CG Dude
Ebal Studios
Amman, Jordan
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 202
add more edge loops to the original mesh before extruding.
just try fiddling with a high subdivision primitive in comparison to a low subdivision and observe the difference.
__________________
Portfolio
Ebal Studios
 
Old 10-30-2013, 10:04 AM   #3
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,480
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.