CGTalk > Software > Maxon Cinema 4D
Login register
Thread Closed share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-22-2013, 04:19 PM   #1
Greasemonkey
Veteran
 
Greasemonkey's Avatar
portfolio
Nigel Upchurch
Amsterdam, Netherlands
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 60
xpresso and decimal places (unwanted rounding)

Hi there,
I'm wanting to create a long, changing string of numbers to feed into a motext object.
Currently I'm trying to generate an irrational number in xpresso, but the formula node always seems to round to 3 decimal places.
Any thoughts?
 
Old 02-22-2013, 05:07 PM   #2
littledevil
Meh
 
littledevil's Avatar
portfolio
Ferdinand
Germany
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 616
i haven't tested it specifically for your case, but the rounding should be only a visual
help. internally the the values are being stored as without being rounded, so you can
still read them.
 
Old 02-22-2013, 05:50 PM   #3
douwe
Know-it-All
 
douwe's Avatar
portfolio
douwe
Brussels, Belgium
 
Join Date: May 2010
Posts: 472
Pass the number as a String into your MoText Object.

__________________
-----------> douwe on vimeo
 
Old 02-22-2013, 05:53 PM   #4
Greasemonkey
Veteran
 
Greasemonkey's Avatar
portfolio
Nigel Upchurch
Amsterdam, Netherlands
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 60
I'm sure internally it's calculating further than that, but I can't find a way to access that.
There's no options that I can find to define the number of decimal places output by the formula node - by default it seems to be only to three places .
 
Old 02-22-2013, 05:55 PM   #5
Greasemonkey
Veteran
 
Greasemonkey's Avatar
portfolio
Nigel Upchurch
Amsterdam, Netherlands
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 60
Thanks Douwe, I think I can read the small python print in your example
 
Old 02-22-2013, 11:16 PM   #6
douwe
Know-it-All
 
douwe's Avatar
portfolio
douwe
Brussels, Belgium
 
Join Date: May 2010
Posts: 472
Quote:
Originally Posted by Greasemonkey
Thanks Douwe, I think I can read the small python print in your example


Ye. The Imagehost did some shrinking to that screenshot. Here's the original.

But you get the idea.
There's multiple ways to get a String into the MoText.
You can also work Strings with a Math Node.
__________________
-----------> douwe on vimeo
 
Old 02-23-2013, 02:16 PM   #7
Greasemonkey
Veteran
 
Greasemonkey's Avatar
portfolio
Nigel Upchurch
Amsterdam, Netherlands
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 60
Excellent, thanks again!
 
Old 02-23-2013, 02:16 PM   #8
CGTalk Moderation
Lord of the posts
CGTalk Forum Leader
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,066,481
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.