CGTalk > Software > Allegorithmic Substance
Login register
reply share thread « Previous Thread | Next Thread »  
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-11-2017, 01:30 PM   #1
wd1000
Explorer
portfolio
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
Flipped normals when exporting from Maya to Substance Painter

Hi all,
I can't figure out an error that is described in the title. I have my polygon and vertex normals aligned as per image 'Normals displayed'.
I receive correct lighting in Maya as per image 'Maya'.
When I import fbx export with only smoothing groups and triangulate selected the result is as per 'SP' image. As import settings to SP I am using PBR Metalic Roughness HQ template with DirectX and no additional maps.
Does anyone know why it is happening?

As a side question: do I need to have high poly mesh also unwrapped or just low poly in order to bake high poly mesh normals onto low poly?

Thank you for an answer in advance!


SP


Maya


Normals displayed
 
reply share thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.