Python plugins are not working in Mountain Lion

Become a member of the CGSociety

Connect, Share, and Learn with our Large Growing CG Art Community. It's Free!

THREAD CLOSED
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  02 February 2013
Python plugins are not working in Mountain Lion

All my python plugins are not working in Cinema4D release 13 or 14, running in Mac OS Mountain Lion.
This is a sample of the info I get in the console:

File "'Forkroot.pyp'", line 8, in <module>
ImportError: No module named os
Traceback (most recent call last):
File "'Info.pyp'", line 2, in <module>
ImportError: No module named os
Traceback (most recent call last):
File "'InfoTag.pyp'", line 2, in <module>
ImportError: No module named os
Traceback (most recent call last):
File "'SpeeDisplay.pyp'", line 2, in <module>
ImportError: No module named os
Traceback (most recent call last):
File "'Add to Vault.pyp'", line 11, in <module>
ImportError: No module named collections

All the imports return this error. What could be wrong?

Rui Batista
__________________
http://www.ruimac.com
http://www.ruimac.com/demoreel.htm
http://www.ruimac.com/plugins.htm
 
  02 February 2013
Hi Rui,

that┤s what my Console on R14.034 / Mountain Lion said:

Best regards,
Thomas
Attached Images
File Type: png Rui_Konsole Report.png (60.0 KB, 15 views)
 
  02 February 2013
So, there is something wrong with my installation, then :-(
Thank you.
__________________
http://www.ruimac.com
http://www.ruimac.com/demoreel.htm
http://www.ruimac.com/plugins.htm
 
  02 February 2013
By the way, another question:

Could you do this?
Attached Images
File Type: jpg Viewport Filter Presets.jpg (93.9 KB, 27 views)
 
  02 February 2013
It is already done :-)
Attached Images
File Type: jpg Screen shot 2013-02-23.jpg (20.2 KB, 24 views)
__________________
http://www.ruimac.com
http://www.ruimac.com/demoreel.htm
http://www.ruimac.com/plugins.htm
 
  02 February 2013
Very nice, well done

Waiting for update release.

Best regards,
Thomas
 
  02 February 2013
Have you accidently removed the Lib folder in the Python distribution delivered with Cinema 4D?
__________________
Cinema 4D Plugin Developer
niklasrosenstein.com/ | Freebies | Plugins
 
  03 March 2013
I found out what was happening.
I'm portuguese and I use portuguese folder names to organize my disk.
So, in my new computer I decided to keep all Apple apps inside the default Applications folder and create a new application folder for all other applications that I have.
But some portuguese words have diacritics. So, the Maxon folder was being placed inside a folder named Aplicaš§es
And that is why it was failing. It seems that Cinema4D can't be on a path that contains non-ASCII characters. Which is odd, since Maxon is from Germany and Germanic alphabets contain non-ASCII characters.
I already reported this to Maxon.
I changed the name of the folder and all is working fine now.

Rui Batista
__________________
http://www.ruimac.com
http://www.ruimac.com/demoreel.htm
http://www.ruimac.com/plugins.htm
 
  03 March 2013
From my experience it will be Python that causes the problem with non ASCII characters in paths.
__________________
- www.bonkers.de -
The views expressed on this post are my personal opinions and do not represent the views of my employer.
 
  03 March 2013
Well, anyway, it should be fixed if possible.
There are just too many countries whose language uses non-ASCII characters and this error can occur any time.

Rui Batista
__________________
http://www.ruimac.com
http://www.ruimac.com/demoreel.htm
http://www.ruimac.com/plugins.htm
 
  03 March 2013
Originally Posted by rui_mac: Well, anyway, it should be fixed if possible.
There are just too many countries whose language uses non-ASCII characters and this error can occur any time.

Rui Batista

In case it is Python, Maxon is in no position to change this.
Cheers
Bj÷rn
__________________
- www.bonkers.de -
The views expressed on this post are my personal opinions and do not represent the views of my employer.
 
  03 March 2013
I thought so :-(
Darn!!

Rui Batista
__________________
http://www.ruimac.com
http://www.ruimac.com/demoreel.htm
http://www.ruimac.com/plugins.htm
 
  03 March 2013
unicode import statements are since 3.1 a design goal for python, but the feature never
made it into a final version yet. the reason is the multi os approach of python. a
special case are os system (sub)folders, which are imported correctly. this might also be
the reason why it was working for your old setup but not for the current. there are plenty
of workarrounds to import modules/packages containing unicode chars in their file or
pathname, but i think none of them are worth the effort, especially when you intend to
target the whole python standard lib.
 
  03 March 2013
Thread automatically closed

This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.
__________________
CGTalk Policy/Legalities
Note that as CGTalk Members, you agree to the terms and conditions of using this website.
 
Thread Closed share thread



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
CGSociety
Society of Digital Artists
www.cgsociety.org

Powered by vBulletin
Copyright ę2000 - 2006,
Jelsoft Enterprises Ltd.
Minimize Ads
Forum Jump
Miscellaneous

All times are GMT. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.